Visit my YouTube channel here.

A Sun (2019)

En ung mann må sone en fengselsstraff etter at han og vennen kappet av hånden på en annen person. Faren hans vil ikke ha noe lenger med ham å gjøre. Han har en sønn til som har en lysende fremtid foran seg. Men sønnen som er i fengsel er ikke helt ferdig med å rote det til, og familien får seg noen nye overraskelser mens sønnen sitter inne.

A Sun er den beste filmen jeg har sett fra 2019. Dette er en taiwansk film som virker litt uskyldig i starten, selv om vi ser at en person får kappet av hånden. Tonen og atmosfæren er for det meste litt fjollete, varm og hyggelig i en liten stund.

Men litt etter litt forandrer filmen seg til å bli en krimfilm når sønnen blir løslatt. En person fra fortiden dukker opp og gjør livet surt for den yngste sønnen, og han er på en måte alene.

A Sun er ikke en film som mater seerne med teskje. Det er enkelte karakterer her som man forventer burde ha fått mer skjermtid som ikke får det. Man må på en måte fylle ut historien på egen hånd. Jeg følte ikke at det var noe galt med historiefortellingen, at filmen glemte enkelte karakterer. Hadde filmen fokusert på alle karakterene i filmen så hadde heller ikke A Sun hatt så god flyt.

Filmen forklarer oss kort og greit hvem karakterene er på en grei måte. Når den er ferdig med det så går den videre med sin hovedhistorie som først og fremst handler om den yngste sønnen, hans tidligere venn fra fortiden og så har vi faren som man ikke helt vet hvor man har.

I starten hatet jeg den unge sønnen som er selvdestruktiv og dum. Men mot slutten heiet jeg på ham, for det ser ut som om han ønsker å skjerpe seg. Det dukker som nevnt opp en karakter fra hans fortid som man virkelig hater. Man ønsker bare at han skal forsvinne på en eller annen måte, og man blir også forbannet på vår unge venn som ikke tør å si fra at han er ferdig med fortiden sin! Han har andre ting å tenke på!

Skuespillerne er fantastiske, og det samme er kjemien. Det føles ut som om dette er en ekte familie. Hele filmen er så jordnær med tanke på hvordan karakterene oppfører seg. Jeg tenkte ikke på at dette var filmkarakterer. Dette føltes ut som ekte mennesker som alle sliter med sitt.

A Sun er en veldig god film for oss som liker krimdrama som klarer å blande varme og uro i samme film. Filmen klarte å engasjere meg fra første sekund, og spilletiden som er på litt over 150 minutter gikk fort unna.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: