Visit my YouTube channel here.

Accident (2009)

accident

Ulykke?

Det bor mye i regissør Pou-Soi Cheang. Han er av den mørke sort. Han liker dysterhet og galskap. Accident starter som Final Destination-filmene, der en liten gruppe leiemordere får drap til å se ut som ulykker. Her blir man aldri kjent med rollefigurene, vi får kun et lite tilbakeblikk der kona til lederen dør. Lederen, spilt av Louis Koo, blir etter et oppdrag skikkelig paranoid. Han er delvis paranoid fra før, men når det skjer noe uventet under et oppdrag, rabler det for ham. Han tror noen er ute etter ham, og han begynner å forfølge den siste klienten som oppfører seg er merkelig.

Accident er en meget langsom film uten mye dialog og hendelser. Fokuset ligger på rollefiguren til Loius Koo, vi følger ham når han utsetter andre for ulykker og når han begynner å bli paranoid. Det blir mye lusking og lite hendelser. Slutten er herlig, det bygges opp til en ulykke, og tilfeldigheter rår.

Accident viser at nå er Pou-Soi Cheang på rett spor. Dette er ikke en film for massene. Accident er treg og har lite dialog. Men selve slutten og hvordan ting blir lagt opp er ganske genialt. Visuelt sett kan man ikke klage, det lukter Johnnie To lang vei, noe som ikke er så rart når han er produsenten.

Accident er verdt å sjekke ut. Den føltes original ut, ikke noe man ofte opplever lenger. Jeg fikk følelsen at man hentet mye inspirasjon fra Taxi Driver, galskapen og den paranoide oppførselen til Travis Bickle føler man godt i Accident. Louis Koo er alltid god når han ikke viser mye følelser. Han er skikkelig dyktig når han spiller en drittsekk, er noe med hans kroppsspråk som ikke mange har.

7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: