Believer (2018)

En politimann forsøker å finne den mystiske og mektige narkohaien Mr. Lee. Han må samarbeide med en kriminell mann som er ute etter hevn. Hvordan vil nå dette gå?

Believer er en nyinnspilling av den kinesiske filmen Drug War fra 2012, regissert av Johnnie To. Dette er altså en sørkoreansk tolkning av den filmen, og spørsmålet er om dette var en nødvendig nytolkning eller et bomskudd?

Jeg har sett kun Drug War en gang, jeg husker jeg likte den, men den var ikke et mesterverk. Jeg følte at nyinnspillingen tok noen steg vekk fra originalen, den ønsker å være en mer reinspikket krimfilm. Filmen mangler skikkelig nerve, og den blir for lang da det ikke er nok innhold her til å forsvare en spilletid på to timer.

Karakterene er for det meste kjedelige, det er kun en skurk her med mye vill energi. Ju-hyuk Kim som spiller Ha-rim kan jo ikke bli mer kjedelig. Han har jo ikke snev av et ansiktsuttrykk, man sovner bare av å se på det trøtte trynet hans!

Dette er en film det er vanskelig å bli engasjert av. Jeg kunne ikke heie på noen, jeg følte karakterene var dårlig skrevet og elegansen til Johnnie To finner man ikke her. Som sagt, originalfilmen er ikke et mesterverk, men den er mye bedre enn denne halvtrøtte tolkningen som aldri klarer å engasjere noe særlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.