Better Days (2019)

Det nærmer seg eksamenstid, og en tenåringsjente som er veldig smart blir mobbet på skolen etter at en jente på skolen tok sitt eget liv. Nå blir hun selv mobbet av tre jenter som mobbet jenta som tok sitt eget liv. Men så treffer hun en gutt som lever på feil side av loven, og han blir hennes beskytter.

Better Days er en virkelig god og solid film som dessverre blir litt ødelagt av det kinesiske sensursystemet. Ikke at det er noe nytt. Jeg håper en dag at dagens sittende styringsmakt vil forsvinne for evig og alltid, da hadde vi fått sett mange gode filmer fra Kina!

Temaet er mobbing, og hvor langt enkelte personer er villige til å ødelegge fremtiden til andre bare for at de er selv psykisk syke. Det er alltid vondt å se på personer som ikke tar tilbake, de har ingenting å tape i mine øyne.

Vi ser et system som svikter, og det er noe som skjer over hele verden. Det spesielle med Better Days er det tette båndet mellom jenta som blir mobbet og tenåringsgutten som blir hennes beskytter. Hun har hele fremtiden foran seg, han kommer sikkert til å dø ung eller havne i fengsel for resten av livet sitt.

De to ledende skuespillerne er fantastiske i sine roller. Her snakker vi talenter, spesielt den unge jenta som blir spilt av Dongyu Zhou. Hun er født i 1992, men hun ser mye yngre ut og hun leverer en fantastisk rolletolkning som du vil huske.

Jeg følte jeg så et mesterverk helt til det gjenstod 25 minutter. Da merker man et toneskifte, og at det kinesiske sensurapparatet måtte gripe inn for å ikke sende feil budskap. Det er til å kaste opp av, og det er synd for filmen.

Jeg er så lei av Winnie the Pooh og hans mentalt syke bøller. Det er synd at drittsekker som Winnie the Pooh ikke snart vil forsvinne, så kinesiske filmskapere får lov til å lage filmene de vil uten den dumme og sinnssyke sensuren. Heia Hong Kong og Taiwan! Ikke vik en tomme for disse drittsekkene! Sinnssyke jævler!

Men Better Days har også et annet problem. Jentene som mobber protagonisten oppfører seg som om de er gale tegnefilmkarakterer. Kunne de ikke ha tonet dem ned? De er så sprø, dumme og onde. Filmen hadde vært bedre uten disse sinnssyke hurpene!

For dette er en sterk og provoserende film som ser bra ut og som har fantastisk filmmusikk. Dette hadde kanskje vært min favorittfilm i 2019, men pga. en slutt som ikke føles riktig ut så kommer den i det minste på min topp 10 liste, muligens topp 5.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.