Visit my YouTube channel here.

Concrete (2004)

Japans sønner.

Concrete er dessverre basert på sanne hendelser om en kriminell ungdomsgjeng som kidnapper og torturer en ung jente til hun dør. Søk etter Junko Furuta på Google, og det som man finner der er ikke det man kaller for pen lesning. Filmen viser jo nesten ikke alt jævelskapet hun opplevde, for det er i det drøyeste laget. Så på en måte så spytter filmen på den avdøde Junko Furuta.

Jeg har skrevet om dette tidligere at Japan har et stort problem når det gjelder ungdomskriminalitet, og her er nok et bevis. Foreldrene også er like håpløse, spesielt hvis det er en far i husstanden som ikke klarer å holde orden i sitt eget hjem. Hvor er den voldelige faren som banker opp unge og kone når vi først trenger ham?

Å forsvare denne type kriminalitet er umulig. Denne type mennesker har det bedre med seg selv hvis de får dø, gjerne en smertefull død. Å bruke tid på denne type mennesker er bortkastet tid og resurser, det finnes viktigere ting her i verden enn å ta seg av kriminelt pakk! Det er her Battle Royale briljerer med sitt ståsted, et ståsted jeg er enig i, bare at jeg vil ikke ha en vinner som blir fri.

Concrete kryper ikke like godt under huden som The Girl Next Door (2007). The Girl Next Door (2007) er en mye mer gjennomført film med en atmosfære som gjorde meg kvalm og rasende. Jeg følte aldri det kokte over i Concrete. Dette er en amatørproduksjon der man ser ting på skjermen som ikke skal være der, f.eks. en arm som plutselig dukker opp i en scene. Det ødelegger alltid filmopplevelsen.

Skuespillerne er ikke mye å skryte av, spesielt jenta som får gjennomgå er elendig. Hun er apatisk, noe som er forståelig, men hun blir for apatisk og ikke minst dum når hun stadig får sjansen til å rømme. Hun gjør den samme feilen hver eneste gang, det er fordummende å se på. Men til hennes forsvar er hun i sjokk, og hjernen fungerer nok ikke som den skal.

Ikke se for deg en ny The Girl Next Door (2007), Concrete er og forblir en amatørproduksjon. Hadde nå bare denne filmatiseringen fått en dyktig regissør, kunne vi fått en ny Nobdy Knows. For alt er ikke bare rosenrødt i Japan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: