Creepy (2016)

En tidligere politimann flytter inn i en ny bolig sammen med sin kone. Politimannen synes at deres nærmeste nabo er en ekkel type, og han begynner å mistenke at denne ekle naboen kan være en seriemorder.

Jeg synes at regissør Kiyoshi Kurosawa har begynt å finne tilbake til gammel form, han er fremdeles litt ujevn, men man kan dra kjensel på gammel storhet i f.eks. filmen Real (2013).

Og jeg likte Creepy. Det er en film som kan irritere med tanke på hvor dumme politiet og karakterene er, men atmosfæren er herlig og skuespilleren som spiller den ekle naboen er fantastisk.

Men det er ting jeg ikke helt forsto, spesielt forholdet mellom den ekle naboen og kona til den tidligere politimannen. Det er ting som skjer her som jeg rett og slett ikke skjønte, for det er ikke mye vi får se når disse to er i sammen. Karakterene i filmen er ikke akkurat karakterer med mye innhold, de er endimensjonale.

Men den mørke, litt ekle atmosfæren som kjennetegner Kiyoshi Kurosawa, er absolutt til stede. Dette er en film som har flere store hull med tanke på historien, men totalt sett ble jeg engasjert i det som skjedde på skjermen og selv om karakterene er stokk dumme så er dette en underholdende reise som jeg følte aldri ble langtekkelig. Men dette er en film som etterlater seg mange spørsmålstegn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.