Visit my YouTube channel here.

Dead Kids (2019)

En liten gruppe med unge menn skal kidnappe en person de ikke liker. Han er en stor drittsekk, han er skolens rike klyse og han har et enkelt liv. Nå skal de kidnappe ham og presse familien for penger.

Jeg har ikke sett så mange filippinske filmer. Jeg tror jeg har sett 3 eller 4 filmer. De jeg har sett har vært gode, men det var også filmer jeg hadde selv håndplukket. Dead Kids starter med å fortelle oss at den er basert på sanne hendelser, noe jeg ikke vet noe om.

Dead Kids tar opp forskjellige temaer som kjærlighet, fattigdom, rikdom, kidnapping og bøller.

Filmen bruker mye tid på det som skjer på skolen der protagonisten er forelsket i en jente, og det virker som om hun også føler noe for ham. Han er også reserve i skolens teaterstykke. Selvfølgelig er det skolens klyse som har fått rollen. Men skolens klyse er også interessert i jenta som protagonisten liker, og han har penger, noe protagonisten ikke har. Så tar noen på skolen kontakt med protagonisten, og denne gjengen har tenkt å kidnappe klysen og så presse familien for penger. Og protagonisten sier ja til å bli med, for han er svært fattig og han trenger penger.

Filmen er for det meste hyggelig i tonen i rundt 60 minutter, men så begynner den å forandre seg helt og kvaliteten synker betraktelig. Og da roter filmen det til da spilletiden er kun på rundt 94 minutter, og ting går veldig raskt unna de siste 20 minuttene. Det er synd da jeg likte mange av karakterene i filmen, og jeg likte å følge dem.

Manuset ikke godt nok. Det som virket som en ganske så lystig og hyggelig film i den første timen forandrer seg til det helt motsatte, og alt forandrer seg til å bli blodig alvor. Jeg likte ikke denne forvandlingen i det hele tatt. Det er så dumt at filmen er for det meste lystig i atmosfæren og har litt komiske situasjoner som gjør at man aldri føler at noen er i livsfare. Plutselig forvandler filmen seg helt, og det som filmen forsøker å fortelle oss blir så tynt at man ikke bryr seg om budskapet og at livet er urettferdig. For en elendig slutt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: