Visit my YouTube channel here.

Detention (2019)

En jente våkner opp på skolen. Det er mørkt, hun vet ikke helt hva som foregår og merkeligere vil det bli.

Detention er basert på et spill med samme navn som jeg har hatt lyst til å spille lenge nå, men jeg har ikke rukket å gjøre det ennå. Etter å ha sett spillefilmen så ble ikke akkurat lysten mindre.

Detention tar opp en vond tid i Taiwan som de kalte for White Terror (unntakstilstand i 38 år). Vi følger elever og lærere på en skole, og noen av elvene og lærerne har startet en hemmelig bokklubb der de leser ulovlige bøker. De risikerer livene sine, og det viser seg at noe gikk galt.

Når filmen starter er jenta alene på skolen helt til hun treffer en klassekamerat. De forsøker å finne ut av hva som foregår. Hvorfor er skolen så nedslitt? Hva er det merkelige monsteret som lusker utenfor?

Jeg ble positivt overrasket over Detention. Historien er veldig god, og selv om filmen ikke er skummel så er den veldig, veldig mørk! Atmosfæren er knallgod, det oser død av hele filmen og filmen skuffer ikke på det punktet! Dette var en vond tid for Taiwan, og det forteller Detention oss med bildene vi ser og den mørke og dystre atmosfæren.

Jeg ble så frustrert over en karakter som er så selvopptatt og naiv. Denne karakteren er roten til alt vondt, og det tok ikke akkurat lang tid før jeg skjønte hvem tysteren var. Og det er ikke mulig å få vondt av en slik karakterer da denne karakteren er umoden som få!

Detention føles ikke ut som en dyr film, men jeg ble imponert over hvor mye man klarte å få til her med å skape en mørk atmosfære og en historie som klarer å engasjere. Man kan faktisk lage gode filmer basert på spill, for det er Detention beviset på!

Og det er en film som også har noe viktig å fortelle oss. Det er mye vond historie som blir fortalt, og jeg kommer alltid til å huske filmen for den gode historien og atmosfæren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: