Visit my YouTube channel here.

Fighter in the Wind (2004)

fighter in the wind

Justice without power is empty and power without justice in only violence.

Fighter in the Wind er basert på en sanne hendelser om koreanske Choi Bae-dal som senere byttet navn til Masutatsu Oyama. Han tilbrakte mesteparten av sitt liv i Japan der han i 1964 stiftet Kyokushin Karate, som er fullkontakt karate. Mannen tapte ikke en eneste kamp etter at han kom ned fra fjellet etter en lang og hard treningsperiode. Det vil si, hans treningsperiode i fjellet var over to lange perioder som tilsammen ble på rundt tre hele år. Han trente med å slå på steiner, og for å overvinne sin egen smerteterskel lot han tømmerstokker falle ned fra høyden mens han tok imot dem med sin egen kropp. Hans viljestyrke burde være til inspirasjon for de fleste her i verden, for denne viljestyrken gjorde ham til en av de beste kampsportutøvere verden har sett. Mannen nektet å tape. Det eneste han var redd for var å bli en krøpling.

Kampsekvensene er litt rotete, men det skal gjenspeile mer realisme da de fleste kampene var avgjort på under minuttet i virkeligheten. Som med sverdfilmer er sørkoreanerne fremdeles i nybegynnerstadiet når det gjelder kampkoreografi. Man merker en utrygghet i kampsekvensene med rask klipping og uoversiktlighet. Ikke forvent Hong Kong kvalitet, det vil du aldri få i en film fra Sør-Korea, Ihvertfall ikke nå, kanskje om noen tiår, det vil tiden vise.

Fighter in the Wind har en veldig fin oppbygging fra da Choi Bae-dal blir trakassert til han blir uovervinnelig. Dong-kun Yang gjør en strålende jobb som Choi Bae-dal, og man får virkelig vondt av ham i begynnelsen da han ikke klarer å ta tilbake mot gangsterne. Jeg anbefaler at man leser om Masutatsu Oyama etter at man har sett Fighter in the Wind. Det er en interessant historie, spesielt om oksen han drepte med kun ett eneste slag! I løpet av sin karriere slåss han mot tilsammen 52 okser. Tre drepte ham, de andre 49 brakk han hornene på kun med sine never. Det kommer alltid til å være en diskusjon om noe av dette er fakta eller fiksjon, for vi snakker om okser her. Men at Masutatsu Oyama var en sterk jævel er det ingen tvil om. Han fikk kallenavnet God Hand, det sier sitt.

6

One thought on “Fighter in the Wind (2004)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: