Visit my YouTube channel here.

Intruder (2020)

En mann er i sorg etter at hans kone døde brått og han må ta seg av sin datter og foreldre. Plutselig får han beskjed om at hans søster har kommet hjem igjen, 25 år etter at hun forsvant i løse luften. Men han er ganske sikker på at dette ikke er hans søster. Men hvem er hun da, og hva er det hun pønsker på?

Intruder er dessverre ikke en god film. Den har mystikken i rundt 40 minutter, og selv om karakterene og hele universet i filmen er veldig kjølig, så synes jeg filmen klarte å engasjere, helt til den blir for dum. Og bedre blir det ikke mot slutten. Da kjører filmen utfor en klippe og dør en brutal død.

Det som slo meg når jeg så filmen var at den føltes ut som en slags blanding av Invasion of the Body Snatchers og Parasite. Jeg tippet først på at søsteren var medlem av en sekt, og at hun hypnotiserer mennesker rundt seg som hun trenger å bruke. Om det er riktig, det må du nesten se selv.

Men filmen blir veldig forutsigbar. Er protagonisten mentalt syk etter at hans kone døde, eller forteller han sannheten? Problemet er at ingen tror på ham, og det er vel det som er mest interessant i filmen.

Men så blir filmen så dum og forutsigbar etter rundt 45 minutter at jeg fikk lyst til å slå av hele filmen. For etter det går dumskapen på skinner, og spenningen uteblir da hele universet er så sterilt, forutsigbart og kaldt.

Intruder kunne sikkert ha vært en bedre film med et bedre manus. Den klarer å holde på mystikken i en liten stund, helt til det dukker opp to nye og egentlig ubetydelige karakterer i huset til protagonisten. Da blir filmen dum og kjedelig. Og jeg ble lei av alt maset til protagonisten som gråter og hyler at ingen hører på ham.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: