Line Walker (2016)

Politiet er ute etter å stoppe en narkoring, og en gammel muldvarp som de trodde var død dukker opp igjen og nå forsøker politiet å finne ut hvem muldvarpen er og om han fremdeles er på deres side.

Line Walker er basert på en populær TV-serie, en TV-serie jeg har null kjennskap til.

Line Walker er nok en film som fokuserer på politi, gangstere og muldvarper. Kongen i denne sjangeren er selvfølgelig Infernal Affairs, og Line Walker låner det meste fra den filmen.

Men det skal sies at jeg synes Line Walker er en av de bedre kopiene av Infernal Affairs. Selv om karakterene er tynne, så er det spennende å finne ut hvem som er muldvarpen og hvem som vil overleve. For det lukter dommedag lang vei mot slutten av filmen, overraskende nok er filmen veldig lystig i tonen den første halvtimen. Men så begynner alvoret, og mange vil dø.

Vi får se flere skuddvekslinger og en fin nærkamp i sluttminuttene der karakterene virkelig skader hverandre. Slutten på denne slåsskampen sitter som støpt, selv om det som skjer ikke kommer som en overraskelse. Det er alltid et stort kjøretøy i nærheten når man møter en Terminator.

Line Walker er ikke en film som finner opp kruttet på nytt, men til å være en kopi av den fantastiske Infernal Affairs, er dette en film som klarer i det minste å engasjere, utrolig nok med tanke på karakterene som som vi aldri lærer å kjenne for vi får egentlig aldri noe særlig bakgrunnshistorie når det gjelder hvem de er og hvor de kommer fra.

Stiller man ikke så store krav til Line Walker, og hvis man liker muldvarpfilmer som låner det meste fra Infernal Affairs, så er dette en film som er verdt å se. Se bare bort fra den litt fjollete tonen man finner i den første halvtimen, så sitter man igjen med en film som ikke byr på kreativitet eller et rikt karaktergalleri, men den klarer faktisk å engasjere når det gjelder de to sentrale karakterene og deres forhold til hverandre og deres skjebne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.