Parasite (2019)

En familie som ikke har mange penger eller muligheter i livet, begynner å jobbe for en velstående familie. Men vil dette forandre livet til den fattige familien?

Parasite er regissert av en av de beste regissørene i verden, Bong Joon Ho (Memories of Murder, The Host). Vi vet jo at han leverer alltid varene, og jeg gleder meg alltid til å se om han kan overgå sitt store mesterverk som er Memories of Murder.

I filmen følger vi den arbeidsløse familien Kim som ikke har mye penger. Ved en tilfeldighet begynner sønnen i familien å jobbe for den velstående familien Park. Han lærer datteren engelsk.

Nå ser resten av familien muligheter til å tjene penger, og de har en plan der de skal fjerne resten av de ansatte som jobber for den rike familien Park, for så å ta jobbene selv.

Som vanlig tar Bong Joon Ho opp dypere temaer, men han klarer alltid å skape underholdning og noen overraskende scener som får frem smilet. Filmen er for det meste sjarmerende, helt til familien Kim oppdager husets store hemmelighet. Da begynner filmen å bli mer mørk, og det eksploderer i en herlig finale der vi ser og forstår budskapet. Filmens tittel snur ting på hodet, for det man trodde var ganske innlysende i starten av filmen, blir snudd opp ned på hodet og man får en aha opplevelse. Parasitter finner man i alle samfunnsklasser.

Kinematografien er selvfølgelig i verdensklasse, Bong Joon Ho kan jo ikke skuffe på det punktet. Det er så mange vakre scener i filmen, og det er ganske bra gjort med tanke på at mesteparten av handlingen finner sted i det store huset og den ikke så store hagen. Favorittsekvensen min er når familien Kim må løpe hjem under et kraftig regnvær og man føler at de er ombord Titanic. De må løpe fra toppen og nedover til maskinrommet. For en herlig sekvens, og så vakkert det er å se på!

Parasite er en veldig god film, men den er ikke min favorittfilm av Bong Joon Ho. Gjensynsverdien føler jeg ikke er like stor som i filmer som Memories of Murder og The Host. Nå håper jeg bare Bong Joon Ho kan lage en renspikket grøsserfilm. Han kan lage det meste, så det hadde vært så spennende å se hva han hadde fått til i en ren grøsserfilm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.