Visit my YouTube channel here.

Shanghai Triad (1995)

Gangstere og en hore.

Yimou Zhang er en av de beste visuelle regissører vi har. Jeg har sett Hero, House of Flying Daggers, Riding Alone for Thousands of Miles, A Woman, A Gun and a Noodle Shop og Curse of the Golden Flower. Etter å ha sett Shanghai Triad, må jeg se resten av filmene også, for jeg trodde ærlig talt at han ikke kunne få til den vakre, visuelle stilen i en gangsterfilm. Men han klarer det også med Shanghai Triad. Selvsagt kan ikke filmens visuelle stil måle seg opp mot det man finner i hans tre mest kjente filmer, de finner jo sted i en helt annen tidsperiode. Men det han får ut av Shanghai Triad er meget imponerende. Det er vakkert, brutalt, man venter på at monsteret skal våkne.

Problemet med Shanghai Triad er fokuset på en hore. Løsslupne kvinnfolk har en tendens til å ødelegge filmer, I Shanghai Triad finner man ei skikkelig hore spilt av divaen Li Gong. Den første halvdelen er knallbra, helt til det blir for mye fokus på hora i filmen. Før det er Shanghai Triad en film som sluker deg, den er vakker, brutal og spennende. Skuespillerne leverer gode rolletolkninger, selv tøsa Li Gong.

En hard og brutal gangsterfilm som blir ødelagt av hore. Men den er verdt å få med seg, for her ser man også konturene til A Bittersweet Life.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.