Visit my YouTube channel here.

Shorta aka Enforcement (2020)

To politimenn blir fanget i en bydel der sinte innvandrere er ute etter dem. Grunnen til det er at politiet var hardhendte mot en innvandrer, noe som medførte at han døde. Og nå har mange av de unge fått nok, og de har startet opptøyer i denne bydelen.

Shorta er en litt sinnsforvirret film som er best i de første 80 minuttene, men så roter filmen det helt til med en slutt som stinker.

Vi følger to politimenn som ikke helt liker hverandre. Den ene er rasist, mens den andre ønsker å gjøre det som er riktig. De arresterer en ung gutt som de sier kastet milkshake på bilen deres. Når de skal frakte ham til politistasjonen, så blir de angrepet av en mobb og bilen blir ødelagt. Nå forsøker de å holde lav profil for å overleve dagen, for hjelp er det ingen som sender.

Shorta gaper over for mye med en rasistisk politimann som vil at hans partner skal spille på lag siden han var et vitne til arrestasjonen som gikk galt og som kostet en innvandrer livet. Men først må de komme seg levende ut, og de har i sin forvaring en ung gutt som bor i dette nabolaget. Vil han skape problemer, eller vil han spille på lag?

Shorta er en film som forsøker å fortelle oss noe om rasisme og fordommer. Men det meste av budskapet blir visket ut i sluttminuttene med en veldig dum vending som på en måte spytter på karakterene og måten de har blitt fremstilt på.

Filmen har atmosfæren som er trykkende når politimennene sniker seg rundt i bydelen, og skuespillerne er gode. Men filmen glemmer hva den startet med som gjorde reisen interessant og spennende. Plutselig føles det ut som om man ser en Hollywood-film der ting skjer som man ikke kjøper som seer. Man kan nesten kalle Shorta for en dansk John Carpenter-film der mange karakterer føles ut som vanlige filmkarakterer uten dybde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: