Visit my YouTube channel here.

Shutter (2004)

shutter

På vei hjem etter en gjenforeningsfest kjører Tun og hans kjæreste ned en person. De får panikk og kjører videre. Tun jobber som fotograf, og etter påkjørselen begynner mystiske skygger å dukke opp på alle bildene Tun tar. Det viser seg at det er ikke bare Tun sine bilder disse skyggene dukker opp på. Plutselig dør en etter en av de gamle vennene til Tun. Hva er det Tun skjuler?

Nå er ikke Thailand kjent for å lage de beste filmene, men det kommer noen perler iblant. Men de lager ekstremt mye dritt.

Ta å bland sammen Ringu og Ju-on, og du har en film som heter Shutter. Dame med langt, mørkt hår, som skremmer dritten ut av deg. Eller gjorde, da sjokkfaktoren ikke er der lenger for noen. Men Shutter har noe som de andre filmene kopiene ikke har. Den har nerven i flere scener, og små klaustrofobiske øyeblikk.

Shutter er mer lik Ju-on enn Ringu i tempo. Ringu er for meg den beste grøsserfilmen noensinne. Enten så liker du Ringu eller så hater du den. For deg som liker Ju-on-serien, så tror jeg du vil like Shutter, men Ju-on filmene er mer atmosfæriske og skumle.

Shutter har en ganske god historie, og oppbyggingen til den store avsløringen er genial. Og for en avslutning denne filmen har! Ringu sin avslutning er det ingen filmer i denne sjangeren som overgår, men Shutter sin er ikke langt unna! Det er så genialt!

Nå var dette andre gang jeg så Shutter, jeg så den først gang i 2005. Jeg synes filmen var svakere nå enn første gang jeg så den. Selv med spilletid som er på rundt 90 minutter, så skjer det ikke så mye her. Det tar litt tid før vi får se noen kreative scener. Og kjemien mellom Tun og Jane er grusom. Skal de to være kjærester? Det er null kjemi mellom disse to.

Historien er som sagt ganske god når vi få vite om fortiden til den ekle Tun. Han er en feiging, en skikkelig taper som man håper vil brenne i helvete. Jane er en kald karakter som er kjedelig og tom. Hva er det hun egentlig gjør her i filmen? Så jeg brydde meg ikke om disse to karakterene, om de var i fare brydde jeg meg ikke om. På det punktet er filmen fryktelig svak.

Shutter er fremdeles en ganske god film, men etter gjensyn skuffet den meg litt da den aldri helt klarte å engasjere meg med to svake karakterer som har null kjemi. Men slutten er fantastisk når Tun oppdager hva som egentlig foregår!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: