Visit my YouTube channel here.

Sympathy for Mr. Vengeance (2002)

sympathy-for-mr-vengeance.jpg

Kidnappingen går galt, og en liten jentunge dør ved en ulykke. Faren til jenta er ute etter hevn.

Dette er den første filmen i hevntrilogien til Chan-wook Park. De to andre filmene er Oldboy og Sympathy for Lady Vengeance. Mange har Oldboy som sin favoritt i trilogien, men jeg mener Sympathy for Mr. Vengeance er den beste filmen i trilogien. Alle er kjempebra, men det er noe med Sympathy for Mr. Vengeance som treffer meg. Hvor langt ville du ha gått hvis dette hadde skjedd deg?

Vi blir godt kjent med rollefigurene i den første timen av filmen. Alt går etter planen, men så skjer det fatale. Jenta drukner, og faren er på jakt etter de som er ansvarlige. Dette leder til en forferdelig torturscene der han gir en av kidnapperne skikkelig elektrosjokk. I mellomtiden går Ryu amok etter at han har blitt lurt av noen svartebørshaier som selger organer. Helvete er i gang.

For noen kan Sympathy for Mr. Vengeance bli litt treg, men den tar av helt i den siste halvtimen. Filmen er mørk og dyster, og har ikke en lykkelig slutt. Skuespillerne er i toppklasse, og de gjør en fremragende jobb. Det som er litt artig er at regissøren egentlig ville at Sympathy for Mr. Vengeance skulle være en svart komedie. Jeg elsker svarte komedier, men jeg kan ikke si at det er så mange elementer i denne filmen som er morsomme. Selvsagt må man trekke litt på smilebåndet i alt alvoret, for plutselig dør folk som fluer.

Det tar som sagt helt av på slutten. Når man tror filmen er over, så blir jammen meg enda en drept. Det endte med at jeg spolte forbi rulleteksten for å se om det dukket opp en liten drapsscene helt på slutten også.

Sympathy for Mr. Vengeance er nok en kvalitetsfilm fra Sør-Korea.

10

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: