The Beast (2019)

Politiet jakter på en seriemorder, og to politimenn som er ute etter den samme jobben må samarbeide. Men den ene av dem får problemer når en kvinne som har sonet en fengselsdom på tre år dukker opp igjen i hans sitt liv.

The Beast er en nytolkning av en fransk film fra 2004 som heter 36th Precinct. Det er en film jeg har sett, men det er ikke en film jeg husker så mye fra.

Jeg ser at The Beast ikke har fått så gode kritikker, noe jeg ikke helt skjønner. Filmen er litt lang med en spilletid på rundt 131 minutter. Den burde vært trimmet ned med rundt 20 miutter.

Men utenom den lange spilletiden så kan jeg ikke si at jeg kjedet meg når jeg så filmen. Det skjer noe hele tiden, og det er veldig interessant å følge de to politimennene og deres kamp mot hverandre. De har tidligere vært partnere, men nå hater de hverandre og begge to er ute etter den samme jobben. Hvor langt er de villig til å gå for å klatre karrierestigen?

Det beste med hele filmen er Lee Sung-min som spiller politimannen som får store problemer når en gammel kjenning dukker opp i livet hans igjen og skaper trøbbel. Han er knallgod, man ser og føler at han begynner å miste kontroll. Han kan ikke lenger stole på noen, men dette er også karakteren jeg følte sympati for. Hans tidligere partner er en kvalmende type som jeg håpte ville dø!

The Beast har mange baller i luften, og det er vel det som gjør at mange ikke liker filmen. Her går man fra en seriemorder, til hevn, til gangstere og en kamp om en toppjobb mellom to politimenn. Jeg pleier å være kritisk når en film har for mange baller i luften, men jeg likte det i The Beast da det spesielt går utover den ene politimannen som jeg ikke følte fortjente all dritten han blir utsatt for. Det blir et interessant karakterstudie av en mann som stanger mot en vegg og elendigheten tar aldri slutt for denne uheldige mannen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.