The Captain (2019)

Under en flyreise så går det galt og en av rutene sprenger i cockpiten. Passasjerflyet har store problemer, og om bord befinner det seg over 100 passasjerer. Da er det opp til den tapre kapteinen å redde dagen.

The Captain er faktisk basert på sanne hendelser som skjedde i 2018 når et kinesisk passasjerfly fikk store problemer når en rute i cockpiten sprengte og medpiloten som heldigvis satt fastspent havnet med halve kroppen utenfor flyet før han ble dratt inn igjen. Men ta det med en klype salt.

Jeg har lest litt om hva som skjedde, og The Captain er en film som virkelig tar seg store friheter når den forteller sin historie om tapre mennesker i en svært vanskelig situasjon. Det blir mye overdramatisering, og det som kun varte i noen få sekunder varer ganske lenge i The Captain.

Det mest syke og latterlige i filmen er hvor lenge medpiloten tilbringer tiden sin utenfor flyet med hele ansiktet når han blir nesten dratt ut av cockpiten, men sikkerhetsbeltet redder ham. Men at han hadde overlevd så lenge kjøper man ikke som seer. Jeg vet heller ikke hvor lenge en person hadde klart å overleve med ansiktet utenfor cockpiten i denne høyden og farten. Jeg tror ikke han hadde overlevd så mange sekunder. Men denne superpiloten henger med halve overkroppen utenfor flyet i mange minutter. Det ser så utrolig dumt ut!

Filmen har ikke gode karakterer. Filmen fokuserer for det meste på mannskapet om bord flyet og hvordan de utfører jobben. Passasjerene er for det meste pappfigurer uten snev av personlighet. Måten flyvertinnene oppfører seg på når først ting går galt føltes ikke helt realistisk ut, og man sitter med følelsen at man ser en veldig enkel underholdningsfilm. For The Captain er ikke en film som får deg til å glemme at du ser en spillefilm. Tommel opp kvinner, tommel opp!

Kineserne må også lære seg å bruke filmmusikk riktig. Filmmusikken i The Captain er masete, upassende og kvalmende dårlig. Heismusikk høres bedre ut! Noen må få fjernet disse tonedøve tullingene som bestemmer hvilken musikk man skal bruke!

Det er bra at kapteinen holdt hodet kaldt og at ting gikk bra. Men å lage en spillefilm ut av denne hendelsen med det svært tynne og innholdsløse manuset kunne man ha spart seg for. Dette burde heller ha vært en kortfilm på en halvtime. Det som skjedde var interessant, men dette er for det meste en veldig tom og innholdsløs film.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.