The Climbers (2019)

En kinesisk ekspedisjon forsøker å bestige Mount Everest fra en side ingen har klart tidligere. De klarer det, men de har ikke bevis for at de klarte det da de mistet fotoapparatet. Mange år etter forsøker de igjen, nå skal de vise hele verden hvor tøffe og heroiske kineserne er!

Jeg har lovet meg selv at jeg skal forsøke å holde meg unna disse blockbusterfilmene som kineserne lager på fastlandet. De er ganske flinke med tanke på sensuren å lage krimfilmer, men blockbusterfilmene stinker hardt. Og på det punktet skuffer ikke The Climbers.

Den kvalmende kinesiske propagandaen pumpes ut fra start til slutt. Det tar aldri slutt, de overgår amerikanerne med alle flaggene og den jævla kvalme filmmusikken som blir spilt hele tiden. Filmmusikken tar aldri pause i det hele tatt, det er helt jævlig å høre på i lengden. Filmen bruker ikke mange minutter før den begynner med hjernevaskingen. Det er til å spy av!

Filmen skal være basert på sanne hendelser. Men det man får se i The Climbers er ikke akkurat realistisk. Man får se spesielt en vill actionsekvens med en stige som ikke hører hjemme i en film som skal hylle kinesiske helter på en troverdig måte. Det er som å se en god gammeldags kampsportfilm der karakterer flyr høyt og gjør akrobatiske ting med en stor stige. For en latterlig sekvens vi er vitne til, og det er ikke den eneste dumme sekvensen vi får se! Hvorfor kan man ikke hylle disse fjellklatrerne med en vanlig film som holder seg nede på bakken uten alt dette tullet?

Som vanlig når det gjelder kinesiske propagandafilmer så er karakterene ikke menneskelige. De er programmerte roboter som ikke kan tenke selv. Og med det så bryr man seg ikke om karakterene og deres tøffe reise. Skulle det har fungert så måtte de har skapt vanlige mennesker og realistiske situasjoner uten at Jing Wu flyr høyt hele tiden. Og det er trist å se hva som har skjedd med Jing Wu. Han har aldri vært den beste skuespilleren, men at han har blitt et ansikt for kommunistpartiet er ikke vanskelig å se.

Mulig jeg må slutte å klage på amerikanske blockbusterfilmer. For kineserne lager absolutt de verste filmene med tanke på at filmene begynner å få større og større budsjetter. Men det hjelper ikke å ha penger, når man har programmerte roboter som karakterer i filmene de lager. Og nei, jeg brydde meg selvfølgelig ikke om disse robotkarakterene og deres heroiske reise. Det hele er så falskt og kunstig, så dette er nok en kinesisk blockbusterfilm man trygt kan styre unna!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.