The Gangster, the Cop, the Devil (2019)

En gangster og en politimann forsøker å finne en seriemorder som dreper og dreper. De bestemmer seg for å samarbeide, men de har begge to forskjellige planer for seriemorderen hvis de klarer å fange ham.

The Gangster, the Cop, the Devil er en film som har en artig tittel, men filmen skuffet meg med innholdet. Det som blir et stort problem er når gangsteren og politimannen må samarbeide. Da forventer man gnistrende kjemi mellom disse to.

Men kjemien er ikke her. Den eneste som er interessant å følge er gangsteren som blir spilt av Dong-seok Ma, som de fleste burde dra kjensel på hvis man har sett sørkoreanske filmer i de siste årene. Han er alltid solid, han har bygningen til en tanks og det er han som alene må bære filmen på sine brede skuldre.

Seriemorderen er latterlig. Han bare dreper, og det er det eneste han gjør. Han har null personlighet, man blir aldri kjent med ham og han er heller ikke en pen mann. Han ser ut som en stor taper, han er ikke skremmende og at han kan gjøre som han vil uten at politiet er i nærheten av å fange ham er ikke troverdig i det hele tatt.

Som vanlig så fremstilles politiet som helt inkompetente. Siden jeg startet å se sørkoreanske filmer så har alltid politiet vært inkompetente, vi får bare håpe at det ikke gjenspeiler virkeligheten.

Personer som seriemorderen dreper blir bare en del av statistikken, de har heller ikke noe personlighet og med det så klarte jeg ikke å bry meg om ofrene. Slik burde det ikke være, filmen burde i det minste ha hatt en sentral karakter som seriemorderen jaget. Men det finner man heller ikke her. Og når da kjemien mellom politimannen og gangsteren ikke er til stede, så er det vanskelig å bli engasjert.

The Gangster, the Cop, the Devil var en film som aldri klarte å engasjere meg. Den blir forutsigbar, den blir dum og jeg himlet med øynene flere ganger. For man blir vitne til for mye dumskap man kun ser i underholdningsfilmer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.