Visit my YouTube channel here.

The Night Comes for Us (2018)

En mann får plutselig samvittighet og redder en jente han egentlig skal drepe. Og da får han sjefen etter seg som vil se blod!

The Night Comes for Us ble min favorittfilm for 2018. Dette er en av de mest voldelige filmene jeg har sett i mitt liv. Etter å ha tenkt litt så er dette den mest voldelige filmen jeg har sett. Jeg regner ikke med splatterfilmer, for dette er en actionfilm som viser skader slik jeg forbinder skader vil se ut i virkeligheten når man leker seg med våpen og kampsport.

Regissør Timo Tjahjanto har laget filmer som Macabre, Killers og Headshot. Killers var også en blodig og brutal film, men The Night Comes for Us er på en måte det jeg ønsket The Raid skulle være med tanke på voldsbruken. The Raid-filmene blir plassert i baksetet etter å ha sett The Night Comes for Us.

Historien er ikke god, men det gjør ikke noe da all volden og koreografien fyller opp det tomrommet. Det jeg fant litt merkelig var at Iko Uwais ikke fikk så mye skjermtid som forventet. Han må dele mye av skjermtiden med tidligere kolleger og en kvinne. Faktisk forsvinner Iko Uwais ut av handlingen i lengre perioder, men det gjør ingenting da alle de sentrale skuespillerne gjør en god jobb under action og kampscenene. Det er ingen her som skiller seg negativt ut da volden er i førersetet og koreografien er topp.

Glem Rambo (2008), The Night Comes for Us er absolutt den nye kongen av voldsfilmer. De første 50 minuttene er noe av det villeste jeg har sett i mitt liv. Først etter 50 minutter tar filmen seg endelig en pustepause og tempoet blir dratt ned, før vi får finaleoppgjøret som igjen oser vill og brutal energi som jeg ikke har opplevd i mitt lange filmliv.

Kampen mellom Iko Uwais og Joe Taslim er en av de beste kampscenene i filmhistorien. For en energi, dette er ekte mannfolk og de gjør alt de kan for å skade hverandre. Dette er ekte mannfolk! Denne kampen kan minne meg om kampen mellom Jackie Chan og Ken Lo i Drunken Master 2. Det er ikke den peneste kampen å se på, men for en vill energi den har!

Det holder ikke bare med å lage en brutal og grafisk voldsfilm hvis ikke actionkoreografien er god. Det trenger man ikke å tenke på her, Timo Tjahjanto vet hva han holder på med og vi får servert en voldsorgie uten like der fokuset først og fremst er nærkamper med forskjellige type våpen. Og spesialeffektene er knallgode. Jeg satt og smilte over de fantastiske og rå drapene. Alt fra spesialeffekter og lyder fra døende mennesker låter fantastisk! Dette er en vill film, hvor mange ganger må jeg si det?

Alt det man ikke får se i andre lignende filmer, det får man se i The Night Comes for Us og litt til. Dette er bare en vill og brutal voldsorgie av en film som jeg fikk tenning av å se. Det er så mørkt og brutalt, og er man actionfan så er dette en film man bare skal se! Jeg kan garantere deg at dette her har du ikke opplevd før.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: