Visit my YouTube channel here.

The Piper (2015)

En mann med sin unge sønn ankommer en liten landsby som er plaget av rotter. Han gjør en avtale med landsbybeboerne at hvis han klarer å fjerne rottene så vil de betale ham. Og han trenger pengene, for hans sønn er alvorlig syk. Men når oppgjørets time har kommet så starter helvete, for de nekter å betale ham. Nå vil han gi dem noen skikkelig sure toner!

Dette er den sørkoreanske tolkningen av Pied Piper of Hamelin. De fleste har vel hørt eller lest denne historien om mannen med fløyten som utførte en jobb han ikke fikk betalt for, så han hevnet seg på en mørk måte.

The Piper er ganske mørk, selv om den er mer lystig i starten. Jeg kan ikke si at jeg likte noen av karakterene i filmen, jeg kan heller ikke si at skuespillerne imponerte meg.

Karakterene er enkle, her finner man ikke mye dybde med unntak av faren som forsøker å samle inn penger slik at han kan få medisiner til sin dødssyke sønn. Men når landsbybeboerne ikke vil betale ham, så tar han sin hevn. På det punktet tror jeg at filmen tar seg friheter, for jeg kan ikke huske at rottene drepte foreldrene.

Men når karakterene er så enkelt skrevet, får jeg alltid problemer med å bry meg. Det skal sies at jeg ønsket at lederen for den lille landsbyen skulle få sitt, han har et ansikt man hater.

The Piper var for meg en liten skuffelse. Jeg er ganske sikkert på at filmen hadde blitt bedre med bedre skuespillere, et bedre manus og en bedre regissør. Filmen føles litt billig ut til tider, spesielt med den sentrale kvinnen i filmen og mange av de håpløse karakterene som ikke kan bli mer karikerte. Vi får se noen korte, men grusomme scener som er til å kaste opp av når det gjelder enkelte rolletolkninger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: