Visit my YouTube channel here.

The Swordsman (2020)

Hvem er den beste sverdmesteren?

Vi følger en halvblind sverdmester som har tatt seg av en jente siden hun var et spedbarn. Men når hun blir kidnappet, så vil han igjen trekke sitt sverd og på veien vil han møte to andre sverdmestere som han må kjempe mot. Hvem vil stå igjen som den ubestridte sverdmester?

Sørkoreanerne har aldri laget gode kampsportfilmer, det ligger ikke i deres natur virker det som. De tidligere forsøkene har ikke vært så mye å skryte av da de alltid har filmet og redigerte kampsportfilmene på en dårlig og amatørmessig måte. De kan vel nesten kalles Asias skam når det gjelder kampsportfilmer. Jeg har sett de filmene som er verdt å se, og det er kun Musa som virkelig skiller seg ut.

Men med The Swordsman er de litt på riktig vei med tanke på actionkoreografien som for det meste er riktig filmet og redigert. Man får lett oversikt over det som skjer på skjermen under hektiske sverdkamper, så det er bra. Bare så synd at kjekkasen Jang Hyuk ikke er en ekte kampsportutøver, men han skjuler det ganske bra i The Swordsman.

Det som ikke er så bra er den generiske historien. Man kan vel nesten kalle The Swordsman for en Taken-kloning. Det er litt politikk og historie her, men dette er ikke en film som har så mye å si med sin generiske historie og generiske karakterer.

Som en filmopplevelse øker ikke The Swordsman pulsen med sin generiske handling. Man vet hvordan dette vil ende, og man har sett det så mange ganger i andre filmer. Men filmen har i det minste noen heftige actionscener med mye blod, og actionkoreografien er ganske bra, spesielt når det ikke er for mange personer på skjermen. Men en engasjerende filmopplevelse får man ikke her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: