The Witch: Part 1 – The Subverison (2018)

En liten jente rømmer fra noen som er ute etter å drepe henne. Hun blir funnet av et ektepar som tar henne inn i sitt hjem og oppdrar henne som om hun skulle være deres egen datter. Men fortiden er ikke ferdig med henne, for etter rundt 10 år dukker det opp noen ekle personer som begynner å forfølge henne. Hvem er hun egentlig? Er hun snill eller ond?

Etter det jeg har lest så har man tenkt å lage tre filmer. Dette er en sørkoreansk film som spytter på lignende filmer fra Hollywood som sikter seg inn mot tenåringer. Se for deg en voldelig og mørk versjonen av de glattpolerte tenåringsfilmene som har blitt produsert i Hollywood det siste tiåret.

Filmen holder tilbake opplysninger om den unge jenta i filmen. Vi får se korte tilbakeblikk når hun rømte fra en massakre, og filmen bruker veldig lang tid på å fortelle oss hva som hendte i hennes fortid, hvem hun er og om hun er snill eller ond.

Filmen er overraskende voldelig når først det blir action på skjermen. Jeg vil ikke røpe for mye her, men dette er ikke en film om hekser, jeg ble lurt av tittelen og jeg er sikkert ikke den eneste som har blitt det.

Jeg vil heller si at dette føltes mer ut som en vampyrfilm, noe den heller ikke er. Og da gjenstår det bare egentlig en ting igjen, og svaret på gåten ble litt skuffende i mine øyne. Men greit nok, filmen er i det minste underholdende i de siste 45 minuttene. Før det så bygger filmen opp de få karakterene den har, og det gjør den egentlig ikke så bra. De fleste karakterene har ikke mye personlighet å snakke om.

Det skjer egentlig ikke så mye i The Witch: Part 1 – The Subversion, med tanke på at spilletiden er på rundt 125 minutter. Men de siste 45 minuttene har energi under actionscenene, og jeg følte at jeg så på en vampyrfilm når de sentrale karakterene slår seg løs.

Og jeg likte også slutten med protagonisten som er en liten luring, mer sier jeg ikke. Men jeg fikk i det minste lyst til å følge henne videre med på reisen. For jeg vet ikke helt hvor jeg har henne, noe som gjør henne interessant som karakter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.