Visit my YouTube channel here.

Tigers Are Not Afraid (2017)

For et mareritt!

En ung jente finner ikke sin mor, og hun må henge sammen med foreldreløse gategutter som leker et farlig spill når den ene av dem stjeler en pistol og en mobiltelefon som en farlig mann vil ha tilbake. Den unge jenta ser og hører stadig sin mor, og alt tyder på at hun er død. Men hva er det hun vil og ønsker?

Tigers Are Not Afraid er en meksikansk film som kunne minne meg litt om en annen meksikansk-spansk film ved navn The Devil’s Backbone (2001), regissert av Guillermo del Toro. Det handler om unge barn som oppdager tidlig hvor brutal verdenen er, og de må vokse opp fort hvis de skal overleve. Det er ingen der ute som kan hjelpe dem.

Her handler det om narkokarteller som gjør barn foreldreløse, og myndighetene bryr seg ikke om de stakkars foreldreløse barna som må bo på gata. Men selv barn er ikke trygge, for narkokartellene likviderer alle som er i veien hvis de føler behov for det.

Det føles ut som om man befinner seg i en mørk eventyrfortelling for barn. Filmen blir en slags blanding av Pan’s Labyrinth og The Devil’s Backbone. Filmmusikken er strålende og sår, spesielt den siste sangen som blir spilt mot slutten når rulleteksten dukker opp er nydelig.

Visuelt sett kan man heller ikke klage. Marerittscenene kan egentlig ikke bli bedre, så dette føles ut som et mørk skrekkeventyr for barn. Med det mener jeg barna i filmen, for dette er ikke en hyggelig familiefilm! Barneskuespillerne imponerer også, her finner man ikke mye man kan klage på.

Liker du Pan’s Labyrinth og The Devil’s Backbone, så burde du se Tigers Are Not Afraid. Det er en kort film med en fantastisk atmosfære og en mørk og deprimerende historie som ikke etterlater seg mye håp. Her heier man på de uskyldige barna, og det er en film man vil huske å ha sett, for det er en film som gjør et sterkt inntrykk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: