Uri: The Surgical Strike (2019)

En terroristgruppe angriper en militærleir I India, og nå er India ute etter hevn og de sender en gruppe med soldater til Kashmir for å drepe terrorister som de mener stod bak angrepet. Men de ønsker ikke at Pakistan skal få vite om dette planlagte angrepet.

Jeg har aldri sett en Indisk renspikket actionfilm før, så jeg visste ikke hva som ventet meg. Jeg ble positivt overrasket. Kinematografien er helt topp, de få actionsekvensene vi får se tok meg tilbake til Zero Dark Thirty og jeg likte skuespilleren som spilte protagonisten.

Filmen skal være basert på sanne hendelser, mer vet jeg ikke om den saken. Men jeg vet selvfølgelig at India og Pakistan ikke er bestevenner. Og da blir det selvfølgelig skapt noen latterlige karakterer som representerer Pakistan. Spesielt fyren med det stygge skjegget som på en måte blir filmens klovn. Heia India!

Man kan dele filmen inn i tre akter den den første akten og den tredje akten er de beste. I den andre akten merker man litt av den lange spilletiden. Handlingen stopper litt opp, for da skal man forsøke å finne ut av hvordan soldatene skal komme seg inn i Pakistan og en gruppe med soldater skal plukkes ut.

Karakterene vi blir kjent med er ikke dype karakterer, men man skjønner at protagonisten ønsker hevn etter det skjer noe fælt med hans aller beste venn.

Uri: The Surgical Strike er en underholdende spenningsfilm som blir litt forutsigbar mot slutten når protagonisten lover at ingen soldater i hans gruppe skal dø. Men actionsekvensene er bra laget, og som sagt ser filmen visuelt sett veldig bra ut. Så dette er en film som er verdt å se hvis du likte Zero Dark Thirty, men like god er den ikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.