Visit my YouTube channel here.

Vanguard (2020)

Et sikkerhetsbyrå som leier ut livvakter må redde en kvinne og en av sine egne agenter som har blitt tatt til fange.

Hva var grunnen til at jeg tvang meg selv til å se en film jeg visste ville være et makkverk? Jackie Chan. Jeg vet godt at filmer som Vanguard vil stinke hvis de ikke har stemplet filmen med Made in Hong Kong. Slik har det alltid vært, men det blir jo vanskelig å unngå kinesiske, hjernedøde actionfilmer når luringene kjøper seg inn her og der. De kan lage dramafilmer og thrillere, men hjernedøde actionfilmer pleier å by på den samme formelen med motbydelig propaganda og karakterer som er skrevet av ikke så smarte barn. Og det er alltid like kvalmende når hjernevaskingen kommer fra programmerte roboter, og det meste de sier er som å kaste stein i glasshus. Det topper seg med Captain China! Og det kommer snart en film om Captain China sies det. Tyven, tyven!

Vanguard er en film for enkle barn som tror de ser en Jackie Chan-film. Han er med, men han må dele mye av skjermtiden med andre skuespillere. Det er kun en actionsekvens som jeg kunne se noe potensiale i, det er sekvensen som finner sted i et stryk. I gamle dager hadde Jackie Chan funnet på mye moro under denne sekvensen som garantert hadde bydd på mye moro og ville stunts.

Karakterene er som vanlig sjarmløse og tomme. Ikke at det er noe nytt når det gjelder kinesiske popcornkarakterer. De er sjelløse, sjarmløse roboter. Filmmusikken er overalt, og som vanlig er musikken kvalmende og upassende når filmen forsøker å være morsom. Denne type humor stinker, igjen er det kun små barn kan like det.

Redigeringen er svak, jeg ble svimmel og jeg følte ikke at det var god oversikt når helvete bryter løs. Det er merkelig da Stanley Tong og Jackie Chan har laget noen gode filmer sammen, spesielt Rumble in the Bronx og Police Story 3. Så dette er en god actionregissør, men han har ikke mye kontroll med sin raske klipping i Vanguard. Det er vanskelig å få oversikt over alt det som skjer, noe som alltid er like irriterende. Jeg ble svimmel og orket nesten ikke å se på skjermen under de mest hektiske actionscenene.

Vanguard er en kaotisk og sjarmløs actionfilm som aldri står stille. Den har rotete og mange fjollete actionsekvenser, spesielt når en kineser bruker et flyvebrett som han selvfølgelig har stjålet fra Michael J. Fox i Back to the Future II. Tyven, tyven!

Til slutt vil jeg anbefale å lese brukeranmeldelsene på IMDB. Der er det flere kinesiske roboter som har gitt filmen 10/10. De ble nok truet til å skrive det, men morsomt og tragisk er det! Men jeg er ikke en programmert robot, så styr langt unna dette makkverket av en kinesisk actionfilm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: