Visit my YouTube channel here.

Warrior: Season 1 (2019)

Velkommen til Chinatown.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Den første sesongen av Warrior består av 10 episoder. Serien er basert på ideen til Bruce Lee, og vi vet jo alle hva som hendte når han aldri fikk laget sin serie slik han ønsket den skulle være. Hvis du ikke vet hva som skjedde, så har du noe som heter Google.

En kinesisk immigrant som er god til å slåss havner midt i en krig mellom Tongene i Chinatown der det foregår en maktkamp. Politiet føler seg maktesløse. Og irene setter ikke pris på kineserne, så de gjør alt for å ødelegge for kineserne. Men det er ikke så lett da kineserne er mange, så man har noen regler man burde følge som skal bevare roen i byen.

Dette var en serie jeg hadde gledet meg til å se, og jeg kan ikke si at den skuffet. Ved siden av protagonisten så er det faktisk ganske mange interessante karakterer og grupperinger i Warrior.

Vi har politiet der den sentrale politimannen i serien har gamblingproblemer, og hans nye partner har en hemmelighet han rømmer fra. Protagonisten leter etter sin søster i Chinatown, og han får et sjokk når han finner henne for han kjenner henne ikke igjen.

Så har vi en horemamma som er brutal hvis det er noen som har gjort henne eller hennes horer urett. Og så har vi kameraten til protagonisten som er sønnen til en mektig Tong-leder som protagonisten blir medlem av. Han er en dyktig jævel med kniver. Så har vi selvfølgelig noen politikere som utnytter makten sin, og det er en kvinne som har giftet seg med den ekle borgermesteren i byen og han får ikke ha sex med henne for hun hater ham.

Så har vi irene som blir ledet av en tøffing som kan slåss og han hater kineserne av hele sitt hjerte. Faktisk virker han egentlig som en grei kar som bare forsøker å beskytte sine egne i en tøff verden.

Man kan ikke klage på at det ikke skjer noe i Warrior. Det skjer noe hele tiden da den har så mange forskjellige grupper og sentrale karakterer. Man føler aldri at serien mister kontroll, noe som er viktig når det er så mange forskjellige grupper vi følger.

De fleste vet jo hvordan kineserne ble behandlet på denne tiden, og rasismen velter ut av skjermen hele tiden. De man får vondt av er de vanlige kinesiske arbeiderne som havner mellom to stoler. Hvis de kinesiske Tongene gjør ting som skader omdømmet til byen eller skader hvite mennesker, så blir alt verre for de stakkars arbeiderne. De lever i helvete fra før av, så de trenger ikke mer trøbbel og rasisme i hverdagen.

Det de fleste ønsker er vel å se gode kampscener, og det får vi se i Warrior. Voldsbruken er veldig grafisk, noe som overrasket meg. Jeg kan ikke tro at Bruce Lee hadde tenkt å vise denne type voldsbruk, men slik er det nå i disse tider og jeg personlig elsker det. Jeg elsket bestekompisen til protagonisten som er en jævel til å knivstikke personer. Han bruker vel ett sekund på å stikke en person 20 ganger. Jeg elsket denne karakteren!

Heldigvis så kommer det en ny sesong av Warrior, og jeg håper ikke det blir den siste! For dette var en veldig underholdende sesong med mange gode karakterer.

Ekstramateriell:
Inside the Episodes (49 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: