When I Get Home, My Wife Always Pretends to Be Dead (2018)

Et gift par som har vært gifte i 3 år har det tilsynelatende godt. Men så skjer det noe merkelig når mannen kommer hjem en dag. Han finner sin kone død, heldigvis er hun ikke død, hun later som om hun har dødd. Men dette gjentar seg hver eneste dag, og det begynner å bli slitsomt for mannen og han lurer på hvorfor hun spiller død hele tiden.

When I Get Home, My Wife Always Pretends to Be Dead er en sjarmerende, japansk film som handler om ekteskap og kommunikasjon. Ekteparet i filmen har kommunikasjonsproblemer, spesielt kvinnen som spiller død hele tiden holder veldig mye inne i seg. Hun mistet sin mor i ung alder, og hun er livredd for at personer hun er glad i skal dø før henne. Men hvorfor spiller hun død? Er det et rop om hjelp, eller er det et forsøk på å holde forholdet interessant?

Filmen er velspilt og interessant, for jeg ventet bare på at kvinnen skulle åpne seg opp og forklare hva hun holder på med. Det er vanskelig å forstå helt. Man finner opp sine egne teorier, men filmen gir egentlig aldri svar på hvorfor hun gjør det. Så det er ikke en film som mater seerne med teskje, og det er jo selvfølgelig bra.

Det er umulig å ikke bli sjarmert av Nana Eikura som spiller den smått eksentriske kvinnen. Hun er knallgod og sjarmerende hele tiden. Selv om hennes karakter hele tiden tenker på å spille død, så er hun lyset i filmen. Ken Yasuda som spiller hennes ektemann er også veldig god og solid som ektemannen som begynner å bli sliten av de sprø påfunnene til sin kone. Han må holde mye tilbake, og det blir det interessant dynamikk ut av.

Filmen tar også opp ekteskapsproblemer som skjer rundt ekteparet. De har noen venner som sliter med ekteskapet, og det får ekteparet vi følger til å tenke litt og filosofere.

Jeg har alltid likt disse småsære japanske filmene som skiller seg ut i mengden. Noen av disse filmene kan være elendige, mens filmer som When I Get Home, My Wife Always Pretends to Be Dead gir meg håp om at det fremdeles finnes og lages filmer med sin egen identitet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.