Visit my YouTube channel here.

Om/About

Click here for English information

Kjønn: Mann.
Født: 1976
Sted: Født og oppvokst Skien.
Hobbyer: Film, musikk, data, tv-spill, dyr, trening, bøker, MMA, anime.
Mat: Kinesisk.
Drikke: Te og vann.
Musikk: W.A.S.P., Def Leppard, Helloween, Magnum, Gamma Ray, Avantasia, Edguy, Lok, Midnight Choir, Clawfinger, X-Japan, Guns ‘n Roses, Battle Beast, Beast in Black.
Favorittalbum: W.A.S.P. – The Crimson Idol.
Favorittlåt: W.A.S.P. – The Idol
Favorittskuespillere: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Chow Yun Fat, Christian Bale, Christopher Walken, Denzel Washington, Mel Gibson, Dong-Kun Jang, Simon Yam, Anthony Wong, Oh-seong Yu, Ji-hyun Jun, Bruce Willis, Russell Crowe, Tony Leung, Min-sik Choi, Kang-ho Song, Kou Shibasaki, Takeshi Kitano, Jeff Bridges, Tadanobu Asano, Jackie Chan, Jet Li, Yuen Biao, Donnie Yen.
Favorittfilm: My Sassy Girl (2001)
Favorittsjanger: Action.
Ser antall filmer i uken: 5-7.
Begynte å se film: 9 år gammel.
Andre norske filmblogger/sider jeg følger: Filmdagbok

Jeg begynte for alvor å se film når jeg var 9 år gammel. Jeg regnet litt feil i den første introduksjonen. Da oppdaget jeg ninjaer og Jackie Chan. Kongen av ninjafilmer var selvsagt Sho Kosugi. Må også nevne Mad Mission aka Aces Go Places-filmene, som jeg også leide mye på VHS. Allerede da falt jeg for asiatisk film, og jeg er så norsk som du kan bli. Mange tror at jeg er en asiat siden jeg elsker asiatiske filmer. Det er feil.

Før jeg fikk min egen VHS-spiller, måtte jeg leie videospiller i videobutikken. Jeg husker den første filmen som gjorde inntrykk på meg, og da var det ingen vei tilbake. Filmen var First Blood, og den filmen gjorde stort inntrykk når du var 9 år gammel. Jeg så den hos en kamerat som var så heldig at han fikk lov til å se alle filmene han hadde lyst til å se av sine foreldre, og det fikk jeg også etter at jeg maste og maste om at her måtte det kjøpes inn en videospiller og at jeg ikke tok skade av det. Det som er litt artig er at jeg var en ung gutt som også hadde mine barnslige behov. Halvparten av filmene jeg leide var tegnefilmer. og den andre halvparten var brutale voldsfilmer. Litt av en blanding kan du si. Men allerede da var jeg klar over at dette kun var film og ikke virkelighet, og da fikk jeg lov til å se alle filmene jeg hadde lyst å se av mine snille foreldre. Jeg leide filmer hver helg, alt fra 4-10 filmer, for da var det filmtid, og denne tradisjonen har fulgt meg siden. Bare at nå kjøpes det mer selvsagt, og det sees mer.

Jeg kan til tider se opptil 50-60 filmer i måneden. Jeg tør nesten ikke tenke på hvor mange filmer jeg har sett totalt, for det er en del tusen! Jeg ser ikke lenger på TV-serier. Jeg ser noen av de største fotballkampene og wrestling. Mer ser jeg ikke på. Det gjelder å prioritere, og da er det film som gjelder. Ser noen ganger på animeserier, men blir fort lei i perioder.

Mine filmanmeldelser er selvsagt av den subjektive sorten. Film er kunst, og man oppfatter kunst forskjellig. Selvsagt er det en del som ikke forstår det, men slike typer har jeg lært å ignorere for lenge siden. Det vil si typer som går til angrep på person og smak. Mange pubertale unger på internett. Uansett, her er det min mening som gjelder! Jeg skriver det filmen gir meg. Noen filmer kan jeg skrive mye om, andre lite. Kommer helt an på hva filmen ga meg. Jeg har nesten sluttet å skrive hva filmene handler om. Det gidder jeg ikke å bruke tid på, da man kan finne det over alt på internett. Jeg må spare litt tid, for jeg skriver om hver eneste film jeg ser. Da må man finne en balanse som gjør at man fremdeles har lyst til å skrive, og da er det like greit å ikke skrive hva filmen handler. Tid spart er tid tjent.

Som jeg har nevnt tidligere liker jeg best asiatisk film. De beste filmopplevelsene har kommet fra Asia for min del. Jeg ser meg lei på folk som sier at asiatiske skuespillere overspiller, for igjen må man huske på at mennesker fra forskjellige land har forskjellige måter og uttrykke seg på. Det finnes en filmverden utenfor Hollywood også. Det er mye rart å lese når man leser anmeldelser fra folk som ikke kan nok om asiatisk-film.

Er det noe jeg er litt lei av er det de sjelløse og tomme asiatiske nyinnspillingene fra Hollywood. Noe annet som irriterer meg er disse såkalte beste filmlistene, der det nesten aldri dukker opp en asiatisk film. Disse listene er rett og slett håpløse, og det blir for dumt når mennesker som kun sitter å ser filmer fra Hollywood skal kåre f.eks. beste grøssere. The Shining topper alltid, men er det en film som fint kan matche The Shining, er det A Tale of Two Sisters. Men flesteparten har kun sett Hollywood-filmer, og listene bli basert på dette. Folk skulle bare ha visst hvor mange kvalitetsfilmer de går glipp av. Dårligste unnskyldning jeg hører er at man ikke orker å se en asiatisk film for man orker ikke å lese undertekster. Da er man passe lat, og konsentrasjonen er nok ikke helt på topp.

I live in Norway, I was born in 1976. This is a movie blog where I review all the movies and TV series that I watch. This blog was started in 2006, and I have written over 4000 reviews to this date.

I began watching movies when I was nine years old. At the same time I fell in love with Asian movies, especially movies with Jackie Chan and ninja movies with Sho Kosugi in the leading role. I also remember growing up and watching the Mad Missions-movies, also know as Aces Go Places. I just loved these type of movies, the action scenes that I saw in those movies was so different to what I usually saw when watching movies from Hollywood. And no, I’m not Asian, I’m a really white Norwegian, just for your information.

I don’t like to write long movie reviews, and I don’t like to read long movie reviews. I like to get to the point, tell you what the movie is doing right and wrong. I also like to use humor in my reviews when I can, I’m not a person that takes myself to seriously, I guess you will notice that after a while.

Det var nok om meg og min filminteresse.

21 thoughts on “Om/About”

 1. Hei, visste ikke helt hvor jeg skulle svare hen, så skriver her jeg. Tusen takk for kommentaren på bloggen min. Setter pris på at folk kommer med tilbakemeldinger på det jeg skriver og jeg får så mye fin støtte 🙂

  Takk!

 2. Hei.
  Jeg har lest bloggen din en stund nå, og jeg liker den. Leser om enten filmene jeg liker eller kanskje vil se. Bare for å få et inntrykk av andres mening om filmene.
  Jeg lurer på hva slags utdanning du har innen film, hvis du i det hele tatt har det. Har prøvd å lese litt rundt her, men finner ikke ut.
  Jeg liker at du skriver at disse filmanmeldelsene er subjektive, men har du en filmutdanning?
  Hva jobber du med? Hvis ikke det siste spørsmålet er for privat da.

  1. Takk for det, fint med tilbakemelding.

   Har ingen utdanning innen film, ser bare mye film. Er min store hobby med stor H.

   Må ha litt mystikk rundt meg, så det holder jeg hemmelig. 😉

 3. Yrket ditt er ikke akkurat viktig, men tenkte det kunne vært morsomt å vite. Også er det jo litt kjekt å vite om du hadde utdanningen innen film. Selv om mange som har det blir kyniske og ikke kan se en film for det den er. Som sagt synes jeg det er bra du sier at dette er dine egne meninger og at det ikke er noe majoriteten mener.
  Det litt negative for min del er at du skriver veldig mye om asiatiske filmers, men selvsagt, det er jo din side og dette er dine meninger. Så det er ikke det hele tatt negativt for bloggen, men for min del, hvis du skjønner. Denne kommentaren er ikke ment som en anmeldelse av bloggen din, vil bare si hva jeg liker med den, for jeg antar at du som de fleste andre vil vite hva du gjør bra. Det er hvertfall positivt at du skriver om mange filmer, ikke alltid så mye, men litt er bedre enn ikke noe. Og det er veldig ofte oppdateringer.
  Du er en av mine top sites oppdaget jeg nå faktisk.

  En ting, hvor mange filmer har du egentlig? For det er jo dyrt å være filmfantast. Det har jeg selv merket, jeg er jo student, så det blir vel kanskje litt annerledes.

  Hvem er din favorittregissør? Det har jeg ikke funnet noe av på siden din.

  Lykke til videre med bloggen!

  1. Alltid positivt med tilbakemeldinger, både positive og negative.

   Har du sett mange filmer fra Asia? Hva er det du ikke liker med asiatiske filmer? Ble nysgjerrig. 🙂

   Nå har jeg ikke så mange filmer som jeg engang hadde. Jeg selger ut en del fra samlingen hvis jeg ikke liker filmen, har rensket opp en del, så jeg sitter nok med rundt 400 filmer. Skal bare ha filmer jeg gir 8-10 på karakterskalaen. Holder også på å bytte ut en del filmer fra DVD til Blu-ray, det er jo alltid litt surt, men leser nøye om det er nødvendig og lurt å kjøpe Blu-rau utgivelsen. Har blitt skikkelig sær på kvalitet, og det verste jeg vet er når man ikke får med ekte HD-lyd. Da kjøper jeg ikke utgivelsen (Warner Bros er noen kjipinger). Ellers blir det å låne fra kamerater, leie og litt nedlasting hvis filmen er vanskelig å få tak i. Før brukte jeg mange tusen i måneden på filmer, nå har jeg et trangt nåløye. Det sier lommeboka takk til.

   Har du gått over til Blu-ray?

   Skal jeg kun nevne en regissør må det bli Ji-woon Kim. Han har ikke laget en dårlig film til nå av totalt fem filmer. Han har heller ikke låst seg til en sjanger, han har laget det meste utenom en skikkelig dramafilm. Er også en av de mest dyktigste i verden filmteknisk, fantastisk med detaljer og kameraarbeidet er av en helt annen verden. Etter ham følger Chan-wook Park (Vengeance trilogien, Thirst, JSA, I’m a Cyborg) som er nok en koreaner, og på en tredje plass Christopher Nolan.

   Hvem er din?

   Tusen takk for det!

 4. Det er ikke det at jeg misliker asiatiske filmer. Men de tiltrekker meg bare ikke. Og de fleste jeg har sett, kan desverre ikke si navn på filmene, for det har bare vært sånne som går på canal+, har rett og slett bare vært av dårlig kvalitet. Da mener jeg ikke skuespillerne, for meg så vil det være vanskelig å vite om skuespillerne lever seg inn når jeg ikke snakker språket. Men filmingen har bare ikke virket særlig imponerende. Alt er jo smak og behag da. Og nei, jeg har ikke sett mange asiatiske filmer. Men dette er jo fordi jeg ikke har blitt mer tiltrukket av de. Det blir som om man lager seg en helt ny middagsrett, men ikke liker den, da lager du den jo ikke dagen etter for å sjekke om den er blitt bedre.

  Jeg har fortsatt DVD’er. Jeg trives med de. Og jeg tror nok foreløpig at det blir mange år til jeg starter med å erstatte filmene, det rekker nok ikke studiepengene til akkurat.

  Jeg tror ikke jeg har en helt favorittregissør. Men Coen-brødrene kan sin del, Luc Besson likte jeg en stund. Jeg tror kanskje Robert Zemeckis er den jeg liker best, for det er filmene hans jeg husker mest, og har gjort store inntrykk. Men jeg har problemer med å finne bestemte regissører jeg liker. For nesten uansett hvor bra filmen egentlig er og hva som er budskapet, så hjelper det ikke hvis skuespillerne suger.

  Jeg antar at du er kinesisk, eller i det minste asiatisk, og det er vel derfor du har en større kjærlighet til asiatiske filmer (men jeg kan ta feil).

  Jeg bare håper på noen store norske i fremtiden. Det virker som det beste Norge har å tilby er Harald Zwart, er jo ikke mektig imponert over han (selv om han faktisk nå har laget en remake av Karate Kid som ser bra ut, så jeg gleder meg til å få sett den).

  1. Sørkoreanerne overgår alle land når det gjelder det filmtekniske. Jeg vet ikke hvilken filmer du har sett, men det er så mange gode filmer der ute som er asiatiske. Start med f.eks. A Bittersweet Life, Memories of Murder, A Tale of Two Sisters, Infernal Affairs, My Sassy Girl og Battle Royale. Liker du ikke noen av disse filmene gir jeg meg, da er det ikke håp 😉

   Jeg er ikke asiat. Jeg er en hvit og blek nordmann (jukser med solarium, så jeg ikke helt hvit). Fra jeg fikk min første VHS-spiller så jeg alt av filmer, og jeg falt selvsagt for ninajer og Jackie Chan. Dermed startet min interesse for film, og spesielt asiatisk film. De beste filmopplevelsene har jeg fått av asiatiske filmer. Du er ikke den eneste som tror jeg er en asiat 😉

   Zwart er ikke mye å skryte av. Nyinnspillingen av Karate Kid er jeg ganske sikker på vil stinke råtten fisk. Vet ikke helt om tittelen vil forbli Karate Kid overalt, for det er LITT forskjell mellom karate og kung fu. Sønnen til Will Smith er også en elendig barneskuespiller, jeg har ikke noe tro på dette. Synd å se en storhet som Jackie Chan selge seg på denne måten. Han har virkelig nådd et nytt lavmål når han jobber med svarteste Zwart.

 5. Jeg så egentlig mer for meg at det var Zwart som fikk til en virkelig god deal med Chan, men mulig det ikke er tilfelle. Det jo Jackie Chan jeg liker av de asiatiske, det er imponerende å se god kampsport. Jeg er nok ikke enig med deg at Smithungen er en elendig barneskuespiller, jeg har vel bare sett han i The Pursuit Of Happyness hvor han spiller sammen faren sin, men jeg syns han gjør det godt nok. Selvsagt ingen Haley Joel Osment da.

  Jeg er 14 år yngre enn deg, så jeg tror vi har litt forskjellig filmsmak, du trenger ikke overbevise meg om at asiatisk film er bra. Det går jo litt på hva vi har vokst opp med og hva vi trives med.
  Jeg har sett litt anime, og Miyazaki sine filmer, men jeg har nok ikke blitt grepet av de asiatiske skuespillerne. Skal se om jeg får lastet ned (med tekst) eller kjøpt filmene du har ramset opp. Er jo best å begynne med de beste (etter din mening i så fall).

  Du skulle nesten laget et diskusjonforum på bloggen din.

  1. Jackie Chan har blitt en billig og villig mann. Han prater dritt om sine landsmenn som vil turen over til Hollywood, men hva gjør han selv? The Medallion, The Tuxedo, The Spy Next Door, Rush Hour 3 og nå Karate Kid. Glemmer Hollywood-filmene han medvirket i på 80-tallet, han skulle lært der, spesielt etter at han slo gjennom med Rush Hour. Min store barndomshelt har blitt en hore for Hollywood.

   The Pursuit of Happyness var en sterk film, husker ikke så mye av Jaden Smith, men husker ham svært godt i The Day Earth Stood Still. Der var han bedriten. Sånn er det når man er sønnen til en av verdens mest populære skuespillere. Får sjansen andre kanskje burde ha fått, men selvsagt vil navnet hans selge en del billetter mer enn hvis en ukjent unge spilte hovedrollen.

   Diskusjonsforum finner jeg ikke nødvendig, ikke akkurat den største siden dette her. Går fint å diskutere på denne måten, selv om jeg nok har sporet litt av i denne posten. Rambling som det så pent kalles på engelsk 🙂

 6. Stakkars Chan.

  Men over til mine to siste filmer. Jeg har vært plaget av de lenge. Nemlig de to første twilight-filmene. Jeg tenkte jeg neste måtte se de før jeg egentlig kunne begynne klaginga. Men etter å ha sett den førsrte igår, og den andre idag ser jeg at klaginga jeg har hatt stemmer ganske bra. I den første er det hvertfall noen morsomme vitser om vampyrer, men filmen er ikke akkurat fengende. Det var heldigvis litt slåssing på slutten. Men New Moon var bare ræva. Alt var kjedelig, det var ikke noe høydepunkt i filmen. Det jeg husker best er da vi så varulvene, men de var ikke særlig bra dataanimert eller hva de var. Jeg ble skuffet. Mulig filmene ville vært bedre (eller værre) hvis jeg hadde lest bøkene. Bøkene har jo gjort at filmene ble så store suksesser, for filmene i seg selv er ikke bra nok til å tjene inn så mye som de har gjort.

  1. Helt enig, det må være noe spesielt med bøkene, for det er utrolig at disse to filmene har tjent så mye som de har gjort. Kan ikke huske å ha sett en film der en dataanimert varulv har sett bra ut. Takke meg til de gode gamle effektene, ser mye bedre ut.

 7. Hei, jeg fant denne flotte bloggen via IMDB. Herlig at du har sett, og anmeldt, så mange filmer, både mainstream og nisjefilmer.

 8. Er det noen spesiell grunn til at det ikke står om begge blogg forfattere her?

 9. Captain Charisma er Tom. Dette er Tom sin blogg, jeg er bare hans ydmyke tjener, eller “gjeste blogger” om du vil. Så derfor ingen info om meg, annet en det som står i beskrivelsen. Min personlige blogg kommer en eller gang etter mai, men det blir ikke film, der kan du finne mer info om meg etter som tiden snegler seg frem. Så CC må pent få all æren for dette Silje. Det har han fortjent!

 10. Heisann ! 🙂

  Digger bloggen din, stikker alltid innom når eg er ute etter nye filmer å se.

  Ser ofte du skriver om filmer som ikke er så lett å få tak i, spesielt her i vesten. Lurte på om du kunne ramse opp de sidene du bruker, som er trygge å bruke med god service. Tenker da på de asiatiske filmene du skriver om. Har selv brukt Play.com til de meste, men etter gang på gang med forandringer på siden blir det vanskeligere å vanskeligere å finne fram i de filmene som kommer under Martial Arts, Foreign og World Cinema :/

  takk!

  1. Hei, og takk for det! 🙂

   Ok, her er butikkene som jeg mener er best. De fleste her sender sendingene som rekommandert sending.

   dddhouse.com – Veldig god service, litt treg levering.
   buyoyo.com – pleier å være billigst, litt treg levering.
   hmv.com.hk desidert raskest, mange gode tilbud.

   Du har også yesasia.com, men det er ikke en butikk jeg vil anbefale. Trege, litt stive priser, har aldri likt den butikken. Vet om mange som bruker den plassen, skjønner ikke hvorfor da kundeservicen også er litt ute å kjøre.

   Prisene varierer mellom butikkene, noen ganger kan et produkt være dobbel så dyr som hos konkurrenten. Men etter over 10 år med handel fra dddhouse, kan jeg trygt anbefale dem som seriøse. Buyoyo har jeg heller ikke noe vondt å si om, men jeg har aldri kontaktet kundeservice. Hmv er kjent for de fleste, veldig rask levering, kundeservice har jeg ikke kontaktet. Buyoyo og Hmv pakker filmene godt inn, dddhouse er ikke akkurat kjent for det.

 11. Hei !

  Takker for hjelpen ! Fant mange bra tilbud innpå de sidene, kan endelig få bestille filmer som Armour of God 1&2, God of Gamblers, My Sassy Girl, Prison on fire, King of comedy osv 😀

  Men blei litt forvirret over frakt kostnadene på buyoyo. Hva er lurest, bestille mange filmer på en gang, eller 1 og 2 i gangen ?

  1. Bare hyggelig. Husk at du må ha sonefri DVD-spiller hvis du kjøper sone 3-utgivelser.

   Det jeg gjør er å bestille 3 filmer (3 unit), koster da 60 HKD. Men husk at du må betale mva og fortolling hvis du bestiller over 200 kr, frakten regnes ikke med før beløpet går over 200 kr. Derfor får jeg aldri bestilt mer enn 2-3 filmer om gangen, prøver alltid å holde meg på tre.

   Men sjekk ut de andre sidene også hvis du skal bestille fra Buyoyo. Mange filmer trykkes ikke opp lenger, og Buyoyo er trege med å fjerne filmer som ikke lenger er tilgjengelige. Har de andre butikkene filmene inne, så skal Buyoyo også kunne skaffe dem. De samler opp filmene, tar ca. en uke før filmene blir sendt ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.