Visit my YouTube channel here.

Rio 2 (2014)

rio 2

Blu og familie tar turen over til Amazonas.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1, Norsk DTS 5.1
Undertekst: Norsk

De fargerike fuglene er tilbake igjen. Blu og Jewel har fått tre søte unger, og de lever livet i Rio de Janeiro. Så oppdager to fugleforskere at det muligens lever flere blå arapapegøyer i Amazonas-jungelen. Da blir selvsagt Blu og Jewel svært glade og nysgjerrige, noe som gjør at de tar den lange reisen til Amazonas sammen med ungene sine og vennene sine. Det de ikke vet er at en gammel kjenning fra den første filmen er like bak, og han er ute etter hevn.

Nå falt ikke den første filmen i smak. Merkelig nok så hadde jeg mer tro på Rio 2, da jeg har merket at mange av de middelmådige animasjonsfilmene alltid har underholdt meg mer når oppfølgeren har blitt sluppet.

Og Rio 2 falt mer i smak enn den første filmen. Det dukker opp flere fargerike karakterer, og de sentrale karakterene er allerede etablerte så man trenger ikke å bli nærmere kjent med dem.

Rio 2 har ikke mye til historie, det er først og fremst en fargerik film med fargerike karakterer som danser, synger og har det for det meste gøy. Jeg ble i det minste i godt humør når jeg så filmen, det gjorde jeg ikke når jeg så den første filmen, da ble jeg bare en smule kvalm. Rio 2 er kun ute etter å glede med mye tull og tøys, og den låner fra de fleste filmer uten å sette sitt eget stempel.

For historien er generisk. Det er dette som er problemet med Rio-filmene, det føles ikke ut som om skaperne gidder å prøve å lage filmer som skiller seg ut i mengden. Her finner man to skurker, litt familiedrama der faren til en sentral karakter ikke vil at flokken skal ha noe som helst kontakt med mennesker. Det vil selvsagt skape problemer for en papegøye som Blu, han er selvsagt litt ute å kjøre når han er så vant med mennesker og høyteknologiske duppedingser.

Når det gjelder stemmeskuespillerne så gjør de fleste en god jobb. Men noen må slutte å gi Jesse Eisenberg jobb som stemmeskuespiller, for han er elendig. Ikke nok med at fyren virker som om han er en jævla drittsekk, så fungerer ikke hans ufyselige stemme i det hele tatt når han forsøker å gi liv til protagonisten i filmen. Det er ikke ofte jeg føler behov for å kvele en søt papegøye, men Blu er unntaket.

Rio 2 klarer i det minste å underholde. Filmen er nok mest myntet på yngre barn som lett lar seg sjarmere av skapningene i dette universet. For meg så var dette et eller to hakk bedre enn den første filmen som jeg bare fant slitsom i lengden.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er fantastisk. Det er klart, skarpt og fargene er nydelige.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet er veldig pent og ryddig, det eneste som mangler er litt mer aggresjon og bass.

Ekstramateriell:
Rio Refresher (3 minutter)
Deleted Scenes (1 minutt)
The Local Sounds Of Brazil (19 minutter)
The Singing Talent Of Rio 2 (11 minutter)
Nigel The Shakespearean Cockatoo & Friends (7 minutter)
You Be the Judge (2 minutter)
What Is Love (2 minutter)
I Will Survive (2 minutter)
Sing-A-Long
Dance-A-Long

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.