Visit my YouTube channel here.

Byzantium (2012)

byzantium

En lang negl kan gjøre store skader.

Bilde: 2.35:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

To kvinner er på rømmen. De rømmer fra fortiden, det viser seg at de to er vampyrer, mor og datter. Det er noen slemme menn som er ute etter å ta livet av dem. Kvinnene treffer en snill og ensom mann som gir dem husly. Datteren treffer en dødssyk gutt hun får følelser for, men hun vet at tiden deres kan bli veldig kort og hun er heller ikke flink til å bære på hemmeligheter. Det vil selvsagt få konsekvenser.

Regissør Neil Jordan har nok en gang laget en vampyrfilm. Du husker kanskje vampyrfilmen, Interview with a Vampire? Det var altså Neil Jordan som stod bak den filmen også, og Byzantium har flere fellestrekk med den filmen og en nyere vampyrfilm, La den rette komme inn.

Byzantium er en velspilt og mørk film som tar opp temaene kjærlighet og hevn. Disse elementene blandes godt sammen slik at flyten aldri stopper opp. Historien er interessant, men den klarer aldri helt å røre når en ser på forholdet mellom mor og datter. Problemet er at karakterene er veldig kalde, de eneste man får virkelig vondt av er den ensomme mannen og den dødssyke gutten. Men den ensomme mannen med hjerte av gull får ikke mye skjermtid, han har heller ikke mye personlighet. Han er bare snill og grei mot en horemamma og hennes depressive datter.

Byzantium kan brenne veldig sakte i enkelte partier, men man får belønning når alle trådene skal samles opp. Da ser man tydelig kvalitetene som denne filmen innehar med sin meget gode historie. Dette er en vampyrfilm som har en interessant og god historie å fortelle. Men det er ikke en film for alle som forventer en påkostet filmproduksjon med glitrende vampyrer med superkrefter. Vampyrene i Byzantium er egentlig veldig svake uten superkrefter.

Savner du en god vampyrfilm med noen interessante karakterer og en film som har en historie å fortelle, så er Byzantium absolutt verdt å sjekke ut.

Bilde: 7/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er for det meste klart, men sortnivået er ujevnt da lysstyrken er satt for høyt opp. Scener innendørs bli veldig myke og fargene matte. Rettere sagt, grøtete.

Dialogen er klar, høy og tydelig. Sidehøyttalerne blir ofte tatt i bruk når det skjer noe dramatisk på skjermen.

9 kommentarer til «Byzantium (2012)»

 1. Brukbar film, men den blir båret i sin helhet av unge Ronan. Nok en ung kvinnelig karakterskuespiller å følge med. Problemet er at jeg ser få/ingen nye unge menn som kan matche alle disse pikene med store talenter (Lawrence, søstrene Fanning, Ronan med flere). Jeg har forøvrig ingen problemer med å sette meg inn i situasjonen til mor/datter, alle de andre karakterene skal være blasse, utvannede og lite iøynefallende, nettopp slik skapninger som har levd i flere århundrer ville sett på vanlige mennesker.

  1. Nei, litt tynt. Plukket ut Anton Yelchin, Andrew Garfield og Joseph Gordon-Levitt for mange år siden, har aldri tenkt og sett at det er så tynt før du nevnte det. Er jo stusselig dette her når man ser kun på Hollywood. Jeg får plukke ut Pierce Gagnon, han var imponerende god etter min mening i Looper. Men litt ung ennå, hehe.

   Men som vi vet, det er nok av gode, unge skuespillere i andre land, bare vanskelig å huske navnene deres. 🙂

 2. Ser forresten at du har endret litt på siden. Hyggelig med litt forandring nå og da, men det er en funksjon jeg ikke finner igjen, fritt søk? Det er veldig bra å kunne søke på regissør eller skuespiller for å finne alle filmene disse er nevnt i anmeldelsen, eller rett og slett å søke på filmtittel. Nå har vel jeg tidligere vist min manglende kompetanse på tekniske ting ved å spørre deg om dumme ting, men er det ett fritt søk ett eller annet sted jeg ikke ser?

  1. Det er meg, ikke deg Roar.:)

   Jeg tar søking for gitt, jeg oppdaget ikke før du sa det nå at det ikke er et søkefelt her. Nå skal det være oppe i høyre hjørne, takker for en meget viktig tilbakemelding! 🙂 Har huket av for søking, så det må være noe galt med temaet. Men la til et innstikk som fungerer greit, selv om den tar med for mange treff som f.eks. der skuespilleren er nevnt i en film han ikke medvirker i.

   Måtte bytte tema da det forrige begynte å krangle for mye med forskjellige plugins (innstikk). Likte veldig godt det gamle temaet, men når personen som lagde det ikke oppdaterer når WordPress kommer med en ny motor flere ganger i året, hadde jeg ikke noen valg.

   1. Supert, fungerer nå. Det med at søket tar med filmer de er nevnt i men ikke medvirker i har vært sånn hele tiden. Det liker jeg forsåvidt. Hvis jeg plukker opp en skuespiller/skuespillerinne eller regissør som jeg ikke er kjent med og som jeg likte, stikker jeg gjerne innom her og søker opp navnet for å se hvilke erfaringer du har med vedkommende, greit å se hvilke sammenhenger du har brukt vedkommende som sammenligning i andre anmeldelser også, genialt det.

    1. Eneste av de du nevner jeg har på min «watch» liste er Gordon-Lewitt, liker også det at han tydeligvis har en kunstnerisk integritet og det at han alt har begynt å fikle litt med manus og regi, litt som en ung Damon, men med større karakter skuespill rekevidde (uten å si ett vondt ord om Damon, da jeg liker fyren). Andrew og Anton synes jeg har for tynn rekkevidde til å vekke min interesse, selv om de gjør det veldig bra i visse roller. Ser dessverre det samme i Europeisk film, der det er en talentfull generasjon med unge jenter på vei opp som bærer filmene, mens det er tynt blant gutta. I Asia har jeg ikke nok kunnskap, men har en følelse av at det står bedre til, spesielt virker det å være mye talent i Sør Korea for tiden, men få/ingen av disse får noengang noen store roller i brede vestlige filmer og da er sjansen stor for at jeg mister dem, selv om jeg ser en del Japansk og Koreansk film om dagen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: