Ruby Sparks (2012)

ruby sparks bd

En perfekt kvinne, finnes det?

Bilde: 1.85:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En ung forfatter har fått skrivesperre. Hans første bok ble en kjempesuksess, og mange betrakter den som en kommende klassiker. Så begynner han å skrive om sin fantasikvinne som han møter i drømmene sine. Så skjer det utrolige, hun blir virkelig. Han våkner opp en dag og finner henne i leiligheten sin. Først tror han at han har havnet i en psykose, men så viser det seg at alle andre også ser henne. I starten er alt idyll og kos, men selvsagt vil ikke dette vare for evig. Det viser seg at han kan kontrollere henne med å skrive hva hun føler og hvordan hun oppfører seg. Men er dette et verdig liv?

Ruby Sparks har et artig manus. Se for deg filmene (500) Days of Summer og Stranger Than Fiction. Historien er søt og interessant, dessverre så har Ruby Sparks noen problemer som gjør at den ikke helt klarer å etterlate spor etter seg. Filmen mangler rett og slett energi, det hele blir litt flatt og energiløst.

Kjæresteparet mangler ekte kjemi. Skuespillerne forsøker sitt beste, men jeg følte aldri ekte følelser mellom dem. Zoe Kazan storspiller, hun er sjelen i filmen. Paul Dano er en skuespiller jeg liker i riktige roller, jeg følte at rollen han spiller her ikke kledde ham. Han har en veldig kald væremåte i de fleste filmene jeg har sett ham i. Protagonisten er også en kjedelig type uten så mye personlighet. Han har fått skrivesperre, og han er litt av en nevrotiker. Det er alt, pluss at han liker å kontrollere kjærestene sine.

Ruby Sparks starter lett og lystig, men mot slutten så blir det en ganske mørk og faktisk ekkel film. Protagonisten lærer at man kan ikke skape en perfekt partner. Det burde han ha visst for lenge siden. Den siste scenen i filmen ble jeg skuffet over. Det var en generisk og en feig slutt.

Ruby Sparks er en film med noen gode og artige ideer, men det emosjonelle uteblir da skuespillerne ikke har kjemien som filmen behøver, det er spesielt den stive måten Paul Dano portretterer sin karakter på. Men det er en film som er verdt å få med seg, for den skiller seg ut i en utvannet sjanger.

Bilde: 8/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart og naturlig. Til å være en romantisk dramafilm er bildekvaliteten veldig god og detaljert. Det er enkelte scener innendørs som ikke sprudler da lysforholdene og fargene gjør bildet veldig livløst. Men det har ikke noe med utgivelsen å gjøre.

I starten, spesielt når brødrene befinner seg på et treningsstudio, er dialogen veldig høy. Den er så høy at jeg var redd for at diskanten i senterhøyttaleren skulle ryke, så jeg måtte dempe volumet noen desibel. Det hørtes ut som om skuespillerne hylte inn i mikrofonen, for det skurret og det var ubehagelig å høre på. Heldigvis avtar dette problemet underveis. Ellers benytter lydsporet seg mest av senter og sidehøyttalerne, det skjer lite i sidehøyttalerne.

Ekstramateriell:
The Story (4 minutter)
The Cast (4 minutter)
Real Life Couples (3 minutter)
Be Careful What You Wish For (4 minutter)
Los Angeles: The Other Character (3 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.