What If (2013)

what if

Bare venner?

Bilde: 2.35:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En kvinne og en mann møtes på en fest, og de finner tonen. Kvinnen er sammen med en annen mann, men de bestemmer seg for å være veldig gode venner. Men er dette mulig? fFor når de går så godt i sammen, så må de vel før eller siden tenke på sex?

What If er regissert av Michael Dowse, han står bak filmer som Fubar, Fubar II, Take Me Home Tonight og den svært undervurderte Goon (2011). I hovedrollene finner vi mannen som har mistet tryllestaven sin, Daniel Radcliffe, og Zoe Kazan som hadde hovedrollen i den spesielle kjærlighetsfilmen, Ruby Sparks.

What If er en romantisk dramakomedie som er veldig sjarmerende og leken. Den er som de fleste filmer i denne sjangeren morsomst den første halvdelen, så blir ting mer alvorlig når det gjenstår en halvtime.

Spørsmålet filmen spør er om man kan være veldig gode venner når man er mann og kvinne og der den ene er singel og den andre har en kjæreste. Det er egentlig alt.

Måten de to sentrale karakterene knytter bånd på føles litt unaturlig ut. Kvinnen virker nærmest desperat etter å få en god venn. Hvorfor er hun så desperat? Har hun det så ille med sin kjæreste som hun har vært sammen med i fem år? Skjønner hun ikke at det blir merkelig for hennes kjæreste når hun inviterer en singel mann som ligner på Harry Potter til middag?

Men selv om man reagerer på dette forholdet og spesielt kvinnen som virker i psykisk ubalanse, blir man sjarmert og man ler litt også underveis. Kjemien mellom de to sentrale skuespillerne er faktisk veldig god, men jeg er ikke stor fan av Daniel Radcliffe som skuespiller. Han virker så hyper og stresset i hver eneste film jeg ser ham i. Han virker fremdeles nervøs foran kameraet når han må si for mye, da snakker han veldig fort, gisper etter luft og det ser ut som om han gjerne har lyst til å hoppe ut av hele scenen. Det er bare merkelig å se på.

What If er en fin film å se sammen med sin partner, den har litt komedie og drama som fungerer helt greit og tiden går fort unna.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart, ikke så skarpt, fargene er matte og sortnivået er ganske så dårlig.

Dialogen er klar og tydelig. I enkelte scener klarer lydsporet å fylle opp rommet med filmmusikken som blir spilt. Ellers er det tre høyttalerne i front som får mest å jobbe med.

Ekstramateriell:
Copenhagen Gala (4 minutter)
Audio Commentary
The Making of What If (18 minutter)
On the Red Carpet (2 minutter)
Interviews with Daniel Radcliffe & Zoe Kazan (2 minutter)
Deleted Scenes (4 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.