Visit my YouTube channel here.

The Big Sick (2017)

Ulovlig kjærlighet i 2017?

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En pakistansk mann får seg en hvit kjæreste, noe som han holder hemmelig for sine foreldre. Er dette et forhold som vil vare?

The Big Sick er basert på sanne hendelser, og faktisk er historien basert på hvordan hovedrolleinnehaver Kumail Nanjiani møtte sin kone.

The Big Sick er en film som fokuserer på ulovlig kjærlighet. Mannen kommer fra Pakistan, og der er jo kulturen slik at foreldrene plukker ut personer som de mener kan passe som make til ungene sine. Dette er noe The Big Sick tar opp med humor og sjarm, selv om det er ganske forkastelig og det hører ikke hjemme i vår tid med arrangerte ekteskap. Jeg ble sittende med en flau smak i munnen med tanke på at filmen klarte å sjarmere meg.

Når det gjelder kjærligheten vi er vitne til så synes jeg at filmen skuffer litt. Det som er viktig i denne type filmer er at man tror og føler at det er ekte kjærlighet mellom karakterene, noe jeg ikke helt gjorde her. Filmen bruker mer tid på alvor enn å følge dette kjæresteparet, og filmen skal ha oss til å tro at dette føles ut som ekte kjærlighet. Men på det punktet synes jeg det hele blir veldig halvhjertet, vi må oppleve mer sammen med turtelduene slik at det blir skikkelig emosjonelt når en person blir syk.

Det beste med hele filmen er når foreldrene til kvinnen dukker opp. De blir spilt av Ray Romano og Holly Hunter. De ble for meg sjelen i denne filmen, spesielt Holly Hunter er på et annet nivå enn resten av rollebesetningen. Hun får frem mye av det jeg savnet, nemlig følelser som føles ekte ut.

The Big Sick er absolutt sjarmerende og interessant. Men dette er ikke en film som satser på tung og mørk drama med tøffe familiekonflikter. Den forteller en søt historie som jeg tror veldig mange vil falle for, så dette er en fin romantisk film man kan se sammen med sin kjære.

Bilde: 8/10 Lyd: 6/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart, passe skarpt og fargene er naturlige. Sortnivået er bra.

Dialogen er litt lav, så her må man øke volumet litt. Dette er selvfølgelig ikke en stor lydfilm.

Ekstramateriell:
A Personal Journey (15 minutter)
The Real Story (7 minutter)
2017 SXSW Film Festival Film Panel (12 minutter)
8 Deleted Scenes (10 minutter)
The Other Stuff (4 minutter)
Stick Around For More Laughs (11 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.