Visit my YouTube channel here.

Kingsman: The Golden Circle (2017)

Burt Bronson leker seg med lasso.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk Dolby Atmos

En ond kvinne med onde planer må stoppes når hun forgifter narkotiske stoffer som forgifter brukerne og hun er den eneste som har motgiften. Vi vet jo hvem som må stoppe henne, og de får hjelp på veien når de tar turen over til USA. Der venter Burt Bronson.

Kingsman: The Golden Circle er regissert av Matthew Vaughn (Kick-Ass, X. First Class, Kingman: The Secret Service), og i hovedrollene finner vi Taron Egerton, Mark Strong, Julianne Moore, Colin Firth, Pedro Pascal og Jeff Bridges.

Kingsman: The Golden Circle er ikke like god som den første filmen, men heldigvis er det en underholdende film som aldri blir kjedelig, selv om spilletiden blir litt for lang med sine 141 minutter.

Det blir mye action og komedie, og vi blir kjent med flere fargerike karakterer. Den som etter min mening stjeler showet er kloningen av Burt Reynolds og Charles Bronson, nemlig Pedro Pascal eller som undertegnede kaller ham, Burt Bronson. Han er herlig, og han har to fantastiske scener som er filmens to store høydepunkter.

Det hjelper også at regissør Matthew Vaughn er veldig flink til å kombinere musikk og action, den siste sekvensen med Pedro Pascal fikk virkelig frem smilet mitt når låten Word Up blir spilt i en countryversjon. Dette er en fantastisk sekvens som bare må oppleves, redigeringen og rytmen er nydelig å se på, det oser actionforståelse av Matthew Vaughn i den siste sekvensen.

Men dette er ikke en perfekt film. Den mangler hjerte, det hadde den første filmen som hadde et mye bedre manus med en dose dramatikk i all galskapen. Historien og karakterene i oppfølgeren blir for lette, filmen har for mange klasseskuespillere som ikke får mye å jobbe med, noe som kommer godt frem. Filmen blir for kaotisk, og grunnen til det er det svake manuset som burde vært jobbet med mer før innspillingen fikk grønt lys.

Skurken spilt av Julianne Moore er en svak karakter sammenlignet med skurken vi ble kjent med i den første filmen, han ble spilt av Samuel L. Jackson. Hun beveger seg ikke mye rundt, og det eneste hun gjør er å smile og kommandere de idiotiske vakthundene som er robothunder. Robothundene likte jeg ikke, de hørte ikke hjemme i dette universet. Jeg fikk en flau smak i munnen når de dukket opp på skjermen, de hører hjemme i en Spy Kids-film.

Kingsman: The Golden Circle har mye energi og kaos. Det er en type film som forsøker å skjule det svake manuset med mye kaos. Ut av det kaoset får vi noen fine actionsekvenser, men de nye karakterene er svakt skrevet og man merker at filmen mangler hjerte, det følte jeg ikke i den første filmen.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart, skarpt og fargene er gode og varme. Sortnivået er topp. Det eneste minuset her er at bildet er ute av fokus helt nederst i bildet, dette er svært irriterende og jeg skjønner ikke hvorfor man har valgt å gjøre dette.

Dialogen er litt lav, ellers er lydsporet bra med godt bruk av surroundhøyttalerne. Lyden er varm og luftig, så her får man et lydspor som fyller opp rommet med deilig lyd.

Ekstramateriell:
Kingsman: Inside the Golden Circle (117 minutter)
Black Cab Chaos (13 minutter)
Kingsman Archives

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: