Visit my YouTube channel here.

The Disaster Artist (2017)

Tidenes dårligste film?

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Hvordan kultkalkunen ble skapt.

The Disaster Artist er regissert av James Franco, som også har hovedrollen der han spiller Tommy Wiseau. I andre roller finner vi Dave Franco, Seth Rogen og Ari Graynor. Filmen er basert på boken som ble skrevet av Greg Sestero, han hadde hovedrollen sammen med Tommy Wiseau i filmen, The Room (2003).

Har man ikke sett The Room, så må man se den før man ser The Disaster Artist. Hvis ikke så får man egentlig ikke fullt utbytte av filmen hvis man ikke helt vet hva denne filmen er basert på.

The Room regnes for å være en av tidenes dårligste filmer. Jeg har selvfølgelig sett filmen, jeg elsker filmen og jeg digger den mystiske skikkelsen som kaller seg for Tommy Wiseau. Ingen vet hvor han kommer fra, ingen vet hvor han fikk pengene fra og ingen vet hvor gammel han er. Han er en mystisk skikkelse som jeg er ganske sikker på er en blodekte vampyr.

Jeg har ikke lest boken som ble skrevet av Greg Sestero, men som sagt har jeg sett filmen og jeg har lest mye i ettertid om Tommy Wiseau og det som skjedde under innspillingen av The Room.

I The Disaster Artist får man svar på hvorfor filmen ble som den ble og hvor merkelig Tommy Wiseau er i virkeligheten. Han må garantert ha en hjerneskade, det skal man ikke gjøre narr av, for som man ser i filmen så finnes det et menneske der inne. Problemet er bare at han har skylapper på, og han oppfører seg som et barn. Det er ikke vanskelig å se at han er småforelsket i sin romkompis som også fikk en ledende rolle i filmen.

Når det gjelder James Franco som spiller Tommy Wiseau så er han litt av og på. Det beste hadde jo selvfølgelig vært å hatt den ekte Tommy Wiseau i hovedrollen, for man kan ikke skape en slik karakter uten å ha det riktige utseende. Tommy Wiseau ser ut som en vampyr som har brukt heroin i flere hundre år, James Franco ser for sunn ut, og han klarer ikke å være 100% Tommy Wiseau når det gjelder måten han prater på og andre ting som gjør Tommy Wiseau til den vampyren han er.

Uansett er dette en underholdende film for spesielt oss som er interessert i The Room og selvfølgelig Tommy Wiseau. Jeg lo godt flere ganger, dette er en sjarmerende film, men samtidig er den også trist for mot slutten får man faktisk vondt av Tommy Wiseau når han er på premieren for å vise frem sin film. Da ser man en ekte person som viser følelser, og det gjorde faktisk vondt, for selv om han aldri sier så mye om seg selv så vet man hvor han kommer fra når han ikke liker verden og at han ikke setter pris på å bli ledd av. Og han forsøkte å lage en romantisk dramafilm, alt han har sagt i ettertid er løgn.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart, passe skarpt og fargene er gode og varme. Sortnivået er bra.

Dialogen er klar og tydelig. Litt filmmusikk klarer å fylle opp rommet, ellers er dette ikke en stor lydfilm.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
Oh, Hi Mark: Making a Disaster (13 minutter)
Directing a Disaster (7 minutter)
Just a Guy Leaning on a Wall: Getting to Know Tommy (7 minutter)
Gag Reel (4 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.