Lady Bird (2017)

Lady Bird? Hva f…?

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Vi følger en ung kvinne som skal ta steget over til de voksnes verden. Hun går på en katolsk skole, og hun og moren er uenige og krangler hele tiden. Vil hun brenne i helvete når hun utforsker seg selv?

Lady Bird er ikke en god eller sjarmerende oppvekstfilm. Filmen tror at den er sjarmerende og smart, men den har absolutt ikke noe nytt å fortelle som vi ikke har sett før i andre lignende filmer.

Alarmklokkene ringte etter kun noen få minutter når protagonisten insisterer på å bli kalt Lady Bird. Det tok meg helt ut av filmen, jeg hatet hele denne karakteren, og hennes reise er faen meg ikke interessant i det hele tatt. Det vi ser er bare noe oppbrukt oppgulp av en historie som ikke gir oss en opplevelse man vil huske. Karakterene er ikke interessante, det er for mange karakterer som i lengden blir hule og de mangler flere lag.

Med tanke på de gode oppvekstfilmene man fikk se på 80-tallet, så er Lady Bird en begredelig og sjarmløs film jeg ikke fant mye mening i. Filmen blir for hyper, og protagonisten er en ufyselig og irriterende karakter fra helvete. Hvor er de sjarmerende karakterene som føles menneskelige ut, som ikke føles ut som endimensjonale roboter? Disse finner du ikke her!

At en film som dette har fått gode kritikker sier det meste om tilstand til dagens filmer. Filmen var nominert til flere Oscar, og de fleste filmer som dette som er nominert til Oscar pleier ikke å ha den høyeste kvaliteten i mine øyne hvis det ikke er en skikkelig god regissør bak kameraet. Dette føltes ut som en uavhengig film utenfor studiosystemet som ønsker å være småfrekk og hyper, det eneste den gjør er å irritere med sin falskhet.

Ekstramateriell:

Audio Commentary
Realizing Lady Bird (16 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.