Visit my YouTube channel here.

Ready Player One (2018)

Tilbake til åttitallet.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk Dolby Atmos

En gruppe med spillere forsøker å finne tre nøkler som kan gjøre dem meget rike, men alle leter etter disse nøklene og det er spesielt et grådig og mektig selskap som bruker alle midler for å finne disse tre nøklene og for å bli det største selskapet på jord.

Ready Player One er regissert av Steven Spielberg, og i hovedrollene finner vi Tye Sheridan, Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, Simon Pegg og Mark Rylance.

Selv om Steven Spielberg har blitt en gammel bestefar, så er han ikke helt ferdig med å lage filmer enda, selv om det har føltes sånn ut det siste tiåret. Med Ready Player One frir han til spesielt personer som vokste opp på åttitallet, og det er selvfølgelig morsomt for oss gamlinger.

Det blir mange popkulturelle referanser i Ready Player One, man burde ha noen år på baken for å skjønne alle referansene i denne filmen. Det dukker opp mange kjente karakterer fra filmverdenen, og for de yngre som ser filmen så er det fokus på dataspill og virtual reality, og de vil sikkert kjenne igjen konseptet fra filmen Avatar der menneskene har sine egne avatarer som de kontrollerer når de entrer den virtuelle verdenen i filmen.

Ready Player One synes jeg er absolutt en av de beste eventyr og actionfilmene som har blitt laget de siste årene, man kan nesten si det siste tiåret. For med Ready Player One klarer Steven Spielberg å skape litt gammeldags magi med en stor dose med eventyrfølelse. Og historien fungerer også greit, filmen har et budskap i beste Steven Spielberg-ånd.

Ready Player One er en leken og for det meste hyggelig film med mye action og en stor dose med eventyr. Det er lenge siden jeg har sett en film som dette, jeg hadde det moro og følelsen som Ready Player One ga meg er en sjelden følelse om dagen. Dette var bare en moro og sjarmerende filmopplevelse.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er klart, ganske skarpt og fargene er varme og gode. Sortnivået er dypt og herlig.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet fyller opp rommet som forventet under actionscenene med et luftig og detaljert lydspor.

Ekstramateriell:
Game Changer: Cracking the Code (57 minutter)
Effects for a Brave New World (25 minutter)
Ernie & Tye’s Excellent Adventure (12 minutter)
High Score: Endgame (10 minutter)
Level Up: Sound for the Future (8 minutter)
The ’80s: You’re the Inspiration (6 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: