War Horse (2011)

Hestekjærlighet.

Her kan du lese min nye anmeldelse av War Horse (2011)

Jeg var helt sikker på at War Horse var en film som ville stinke. Med en gang jeg hørte tittelen på filmen og så filmplakaten, ringte alarmklokkene for fullt. Steven Spielberg leverte den film jeg fryktet.

Dette er sentimentalt kliss. Vi følger en gutt som må si farvel til sin hest når faren trenger penger. Hesten blir en krigshest under den første verdenskrig, og underveis på eventyret skifter den stadig eiere. Jeg tror du vet hvordan det hele vil ende, ikke sant?

War Horse er en fordummende film. Har George Lucas smittet Steven Spielberg med sinnsykdom etter den siste Indiana Jones-filmen? Ja, det tror jeg, for beviset er jo her. Jeg tenker spesielt på scenen der hesten jeg ikke fikk følelser for, stopper krigen et lite øyeblikk. En britisk og tysk soldat samarbeider for å få løs hesten fra piggtråden den har satt seg fast i, det blir våpenhvile i en liten stund. Før det har vi sett mange døde mennesker og hester, men alt blir glemt i en liten stund når vår kjære krigshest mister hodet og surrer seg fast i piggtråd. Glimrende historiefortelling. Ikke!

Og hva pokker er det med den dårlige og påtrengende filmmusikken? Den er grusom, den er dårlig og den tar nesten aldri pauser!

War Horse er en vanskelig film å godta. Steven Spielberg lager sin versjon av Flipper, Skippy og Lassie, bare med en hest i hovedrollen. Jeg fikk ikke følelsen av at hesten og gutten var verdens beste venner, uansett hvor mye gutten kommuniserte med hesten. Du tror ikke på det du ser, du tror ikke på det Steven Spielberg forsøker å formidle. War Horse er kanskje hans dårligste film siden Jaws. De fleste vet at Steven Spielberg elsker film, elsker å fortelle en historie som alle i familien kan få glede av. Men når han plutselig har mister mye av hjernekapasiteten sin med dette sentimentale klisset av en film, så må en lure på om ikke selveste Steven Spielberg har forlatt bygningen og hengt for mye tid sammen med George Lucas.

5 kommentarer til «War Horse (2011)»

 1. Steven Spielberg er en møkkamann. De gode filmene hans er reddet av godt manus, gode skuespillere og gode spesialeffekter. Når denne middelmådige og tidenes mest oppskrytte regisør blander seg inn i manus arbeidet i tillegg til regi blir det bare dritt.

    1. Må man, så må man. Da føler du i det minste at du lever og føler noe, enn å se en film som ikke vekker noen følelser i deg. Jeg kan ikke si at jeg nyter filmene til Paul W.S. Anderson, men siden jeg må få meg med det meste, så slipper jeg ikke unna. Han får frem hatet i meg, jeg blir nesten helt rabiat når jeg ser filmer regissert av denne taperen. Hadde virkelig ikke lyst til å se War Horse, men jeg har mine grenser jeg også. Oppsøker ikke de siste filmene til Steven Seagal.

     Det pleier å være slik at jeg liker å ha sett det meste som en regissør har laget, men det blir mye tvangstitting av filmer som gir meg svært lite. Livet er ikke alltid like lett! 😉

     1. Det hender jeg ser filmer jeg har små eller ingen forventninger til, men da samler jeg gjerne 5-6 filmer som jeg ser gjennom samme dag/natt, når jeg ikke har andre sosiale forpliktelser. Det hender jeg blir positivt overasket, siste gang dette hendte var med JCVD. Morro at gamle actionhelter er villige til “disse” seg selv så mye, tror jeg tenkte 7,5/10 etter at jeg så den filmen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.