Visit my YouTube channel here.

Lady Snowblood (1973)

lady snowblood

En kvinne er ute etter hevn etter at noen drepte morens mann og hennes halvbror, det var fire personer som stod bak ugjerningen. Hennes mor blir voldtatt i flere år, og moren klarer å drepe en av de fire personene. Hun havner i fengsel, og der føder hun en jente som får en oppgave i livet, det er å drepe de tre siste personene. Hun blir trent opp i mange år, og nå er tiden inne for blodhevn.

Lady Snowblood er en av de store inspirasjonskildene til den første Kill Bill-filmen. Jeg forventet ikke så mye av Lady Snowblood, men jeg ble positivt overrasket over hvor bra den enkle formelen fungerte. Protagonisten er en interessant person, hun er en kaldblodig drapsmaskin, men mot slutten så ser man at hun bryter en av reglene, hun føler kjærlighet.

Nå skal man ikke forvente så mye av en film fra 1973 når det gjelder actionscenene. Det blir mye blodsprut, koreografien er ikke av den beste sort, det viktigste er energien som protagonisten formidler når hun er i nærheten av et mål. Man må huske på at dette var en lavbudsjettfilm.

Lady Snowblood er en herlig liten film som har en skikkelig tøff kvinnelig protagonist, og en enkel, men veldig gjennomført historie om hevn.

2 thoughts on “Lady Snowblood (1973)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.