Visit my YouTube channel here.

Lady Cop & Papa Crook (2008)

lady cop and papa crook

En kriminell forretningsmann får hjelp av politiet når hans sønn blir kidnappet.

Mange filmer fra Hong Kong har noen forferdelige titler. Lady Cop & Papa Crook er en idiotisk tittel, det er rett og slett flaut. Heldigvis er filmen ikke så aller verst. Regissører er Felix Chong, best kjent som manusforfatter i filmer som Infernal Affairs-trilogien. Den andre regissøren er Siu Fai Mak, den andre halvdelen som regisserte Infernal Affairs. Så da burde denne filmen ligge i trygge hender selv om Siu Fai Mak og hans partner har stagnert etter Infernal Affairs.

Mørk atmosfære som i Infernal Affairs finner man ikke i Lady Cop & Papa Crook. Dette er en actionkomedie med en viss sjarm. Det var ikke lett å lage denne filmen da myndighetene i Kina begynte å sensurere filmen. Det merkes at det er en del mangler her, og hadde manglene blitt tatt hånd om kunne dette ha vært en svært god film.

Karakterdybde er den største mangelvaren her. I grunn er dette mest en komedie, og jeg ble overrasket over at det blir begått et drap tidlig i filmen som i grunn er ganske brutalt. Men vi ser aldri når fyren blir hakket opp, og det virker som om det er helt greit for familien at man gjør dette. En helt vanlig hverdag.

Lady Cop & Papa Crook har så mange mangler, rotete historiefortelling og manglende karakterdybde. Men jeg likte filmen. Den hadde nok vært bedre hadde det ikke vært for de røde djevlene som er noen jævler til å sensurere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.