Visit my YouTube channel here.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

I didn’t call you an idiot, I asked if you was an idiot… That was a question.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En kvinne er sint på politiet i byen for de har ikke funnet ut hvem som drepte og voldtok hennes datter. Men hun gir ikke opp håpet om å må finne gjerningspersonen, og hun gjør sitt beste for å presse politiet i byen for å finne gjerningspersonen. Men hennes løsning er ikke akkurat populært i den lille byen.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri er regissert og skrevet av Martin McDonagh (In Bruges, Seven Psycopaths), og i hovedrollene finner vi Frances McDormand, Sam Rockwell, Caleb Landry Jones og Woody Harrelson. Det er ikke noe som helst tvil om at Martin McDonagh er en av de beste regissørene som har dukket opp det siste tiåret, han lager filmer med artige karakterer og han byr også på mye mørk humor som alltid faller i smak.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri har en trist og mørk historie å fortelle, men det er en underholdende film med artige og interessante karakterer. Ikke alle karakterene er like godt skrevet, jeg likte ikke helt eksmannen til protagonisten som er en drittsekk. Han blir selvfølgelig strålende spilt av John Hawks, men jeg følte ikke helt at han hørte hjemme her for han oppfører seg veldig rart med tanke på hva som skjedde med hans datter. Mannen er jo ikke menneskelig i det hele tatt.

Dette er selvfølgelig en velspilt film, to av skuespillerne vant Oscar for beste kvinnelige hovedrolle og beste mannlige birolle. Frances McDormand og Sam Rockwell var vinnerne. Her kan man ikke si noe negativt om skuespillerne og varene de leverer.

Det handler om mennesker i sorg, hvordan de takler sorgprosessen og vi følger også en dårlig person som er politimann og han er en stor rasist og svært dum. Filmen fokuserer på disse to og reisen de må ta for å komme videre i livet, og denne reisen er interessant og engasjerende.

Protagonisten er på en måte ufølsom når hun presser en syk politimann som ikke har lenge igjen å leve, men hun har på sorgens skylapper og man skjønner henne, selv om man også får vondt av den døende politimannen. Hun er hard og direkte, og det er alltid morsomt og interessant å følge slike karakterer.

Dialogen er ganske skarp og vittig, dette her kan regissør Martin McDonagh. Han tar aldri av med dialogen, man føler det blir naturlig og man føler at ordene som kommer ut av munnen til karakterene er ekte. Det er det ikke mange som får til om dagen, spesielt den litt oppskrytte Aaron Sorkin har mye å lære av Martin McDonagh.

Det å finne gode filmer i 2017 var svært vanskelig. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri var helt klart en av de beste filmene i 2017, og man føler at regissør Martin McDonagh har blitt mer voksen hvis man sammenligner Three Billboards Outside Ebbing, Missouri med hans to foregående filmer.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart, passe skarpt og fargene er gode og varme. Sortnivået er bra.

Dialogen er klar og tydelig. i noen få scener fylles rommet opp av filmmusikken, ellers er det som forventet dialogen som er i førersetet.

Ekstramateriell:
Deleted Scenes (7 minutter)
Crucify ‘Em: The Making of Three Billboards (30 minutter)
Six Shooter (27 minutter)
Gallery (1 minutt)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.