Visit my YouTube channel here.

American Made (2017)

Dollargliset mangler en tann.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS:X

En flypilot begynner å jobbe for CIA. Han skal fotografere utvalgte plasser når han flyr over land i Sør og Mellom-Amerika, og han skal også smugle våpen for CIA. Ting blir ikke akkurat enklere når han må smugle narkotika inn i USA for Pablo Escobar. Klarer han å sjonglere alle ballene han har i luften, eller vil det gå til helvete?

American Made er regissert av Doug Liman (The Bourne Identity, Edge of Tomorrow), og i hovedrollene finner vi Tom Cruise, Domhnall Gleeson og Sarah Wright. Filmen er delvis basert på sanne hendelser.

American Made er for det meste en lett og underholdende film med glimt i øyet, og en Tom Cruise som kan kose seg i rollen som en flypilot som havnet i en merkelig situasjon der han jobbet for to sider og han tjente sykt mye med penger som han hadde problemer med å gjemme bort. Tenk Walter White fra TV-serien Breaking Bad når han tjente så mye penger at han ikke visste hvor han skulle gjøre av alle pengene.

Man trekker på smilebåndet flere ganger med tanke på de merkelige situasjonene protagonisten havner i. Tom Cruise bringer mye energi, det er faktisk lenge siden jeg har sett at han har ost så mye energi, og man ser at han storkoser seg i denne rollen.

Selv om filmen er underholdende, så klarer den aldri å engasjere når det gjelder å bry seg om protagonisten og hans familie. Protagonisten er sjarmerende på sin måte, men man bryr seg ikke om han vil overleve eller ikke, det samme gjelder hans familie som er en stereotypisk familie som like gjerne kunne ha blitt spilt av roboter.

American Made får frem smilet takket være en energisk Tom Cruise.

Bilde: 6/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildekvaliteten må jeg si er veldig dårlig til å være en film fra 2017. Det er ikke noe galt med utgivelsen, men bildekvaliteten skuffer. Bildet er veldig grumsete, fargene er matte og hele bildet er rett og slett dødt. Sortnivået er ikke bra det heller.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet fyller opp rommet på en forsiktig måte under de kortere actionscenene.

Ekstramateriell:
Deleted Scenes (10 minutter)
American Storytellers (7 minutter)
Cruise & Liman: A Conversation (5 minutter)
In the Wings (6 minutter)
Shooting American Made (4 minutter)
Flying High (5 minutter)
The Real Barry Seal (6 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: