Visit my YouTube channel here.

American Graffiti (1973)

Siste natt med gjengen.

American Graffiti er en klassiker for mange. Det er en film som har en helt spesiell stil, sin egen stil som andre filmer har kopiert, og det til det bedre. Tenker da spesielt på Dazed and Confused, som overgår American Graffiti med mer energi og humor.

American Graffiti er først og fremst sjarmerende. Den er ikke særlig morsom, men den scorer høyt på sjarm der George Lucas tar rånerne tilbake til en tid der nåtidens rånere ønsker å være. 60-tallet var noe spesielt, jeg ble født på 70-tallet, så jeg gikk glipp av det tiåret som virker mest fargerikt og spennende. Det var da alt startet kan man si.

Richard Dreyfuss passer ikke inn i dette miljøet. Selv når han var ung så han for gammel ut til å spille denne type roller. Resten av gjengen er mer troverdige, spesielt Paul Le Mat som John er herlig, mannen som har den kjappeste bilen i byen.

En avslappet film der vi følger utvalgte karakterer som ferdes en siste natt på byen for noen av karakterene. Drømmen om å flytte, reddselen for hva som venter, det går på helsa løs å være ung når man blir sluppet ut av buret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.