Visit my YouTube channel here.

The American (2010)

You cannot deny the existence of hell. You live in it. It is a place without love.

The American er en langsom film, men som aldri blir kjedelig. Det er hele tiden en nerve her, Jack er paranoid, det smitter over til seerne. Hva filmen bygger opp til er ikke vanskelig å gjette, det er få rollefigurer med, og da da er man passe tjukk i hodet hvis man ikke skjønner tegninga.

De som forventer en slags ny Jason Bourne med høyt tempo og dramatikk kan bare gå videre forbi The American. Det skjer veldig lite, se for deg lange scener der George Clooney setter i sammen et våpen og skaffer deler for å lage en lyddemper, og han tar seg noen lange kjøreturer med en sliten bil. Litt dialog med en prest er det også, og selvsagt kjærlighet, det som gjør at Jack havner i trøbbel.

Jeg likte The American, men er det en feil er det slutten som var ganske tam. Jeg forventet det, men følelsen var ikke helt der. Jeg er vant til denne type slutter fra Hong Kong-filmer, men her fikk jeg ikke den riktige følelsen av den mørke atmosfæren som The American prøver å skape. Derfor ble slutten tam og lite sjokkerende. Ellers er The American en fin film, men de som har maur i ræva vil hate den.

2 thoughts on “The American (2010)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.