Visit my YouTube channel here.

American Hustle (2013)

american hustle

To svindlere blir presset av en agent som jobber for FBI til å luke ut korrupte personer.

American Hustle var en av filmene jeg så mest frem til i 2013. Rollelisten er imponerende, og regissør David O. Russell har holdt en fin og jevn formkurve de siste årene.

Men filmen skuffet meg litt. American Hustle er en velspilt film, men den har noen større problemer. Et av problemene er karakterene som i grunn ikke er særlig interessante. Man bryr seg ikke så mye om dem. Den eneste som har litt hjerte er svindleren Irving Rosenfeld. Men han har jo også et råttent hjerte når han velger å svindle de han kan svindle. Det mest interessante med historien er når han får samvittighetskvaler når han blir god venn med en mektig person som han skal lure slik at han havner bak lås og slå. Da følte jeg at American Hustle hadde et hjerte som slo, og jeg brydde meg faktisk om utfallet.

Spilletiden er også for lang. Jeg trodde filmen ville fokusere litt mer på spenning rundt svindlingen, og ikke fokusere så mye på kjærlighet og privatlivet til karakterene. Når man ikke bryr seg om karakterene når de er delvis i fare, så bryr man seg heller ikke om dem når det er innenfor husets fire vegger og krangler med sin kjære.

Heldigvis har filmen noen spennende scener, og den har en liten vri mot slutten av filmen. Men det tar for lang tid før det blir spennende og litt interessant, samtidig fungerer ikke romansedelen i det hele tatt. Romantikken er helt klart det svakeste med American Hustle.

Christian Bale er som vanlig solid, det er ikke så mye mer å si om denne fantastiske skuespilleren. Jeg må gi ris til Amy Adams, jeg har alltid hatt problemer med henne da hun virker så kald og distansert. Hun er ikke særlig god i American Hustle, hun klarer ikke å skape noe form for kjemi med de andre skuespillerne. Det er jo også stor klasseforskjell når man ser på henne og Jennifer Lawrence, se bare på scenen der de har en liten krangel. Det er stor klasseforskjell mellom disse skuespillerne der Jennifer Lawrence viser veldig mye følelsesregister i løpet av noen få sekunder. Hun er bare fantastisk i alt hun foretar seg.

Selv om American Hustle redder seg i land den siste halvtimen, må jeg ærlig si at jeg ble skuffet over filmen da jeg hadde så store forventninger. Rytmen stemmer ikke helt, manuset er ikke heller så mye å skryte av da det ikke fokuseres så mye på svindlingen som jeg kunne ha ønsket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.