Visit my YouTube channel here.

The Mummy (2017)

Tilbake til fortiden.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk Dolby Atmos

London får besøk av en mumie, og det er kun en mann som kan stoppe henne og det er mannen med dollargliset.

Universal forsøker å gå tilbake i tid med The Mummy, de har en planlagt å lage en hel haug med monsterfilmer som var deres varemerke for mange, mange tiår tilbake. La oss håpe at det kun blir med The Mummy (2017).

The Mummy er regissert av Alex Kurtzman (People Like Us), og i hovedrollene finner vi Tom Cruise, Annabelle Wallis, Sofia Boutella og Russell Crowe.

Jeg er stor fan av filmen fra 1999 med Brendan Frasier i hovedrollen. Det er en god eventyrfilm man kan se flere ganger, for den filmen har mye sjarm og humor. Det kan man ikke si om denne tolkningen.

Dette er en sjarmløs film som har flere problemer som vi stadig ser igjen og igjen når Hollywood skal lage en enkel underholdningsfilm for massene. Det lukter latskap av The Mummy. Alt man forventer man skal få se, det får man se, filmen har ingen overraskelser og karakterene er kjedelige og tomme.

Her finner man ikke mye sjarm, filmen forsøker å blande inn litt humor, men filmen blir for mørk i tonen og mumier passer ikke helt inn i moderne tid. Visuelt sett ser filmen ganske jævlig ut, bildene som blir vist på skjermen fikk meg nesten til å sovne.

Så har vi Tom Cruise. Han er ikke en skuespiller man bruker i en film som dette. Han hører ikke hjemme i denne sjangeren, jeg tror jeg ikke har sett Tom Cruise så dårlig i en filmrolle. Man føler tidlig i filmen at han ikke hører hjemme i et monsterunivers som dette, jeg elsker Tom Cruise, men noen ganger passer ikke skuespilleren inn i det hele tatt og det er tilfellet her.

The Mummy (2017) kommer til å bli glemt, men det gjør ikke The Mummy (1999) som gir 2017-tolkningen et skikkelig ballespark og viser tydelig hvem som er kongen og hva en god sommerfilm burde tilby sitt publikum.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er klart, skarpt og fargene er gode, det samme er sortnivået.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet klarer å fylle opp rommet med god og detaljert lyd.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
Cruise & Kurtzman (21 minutter)
Life in Zero-G (8 minutter)
Meet Ahmanet (8 minutter)
Becoming Jekyll and Hyde (7 minutter)
Rooted in Reality (7 minutter)
Choreographed Chaos (7 minutter)
Cruise in Action (6 minutter)
Nick Morton: In Search of a Soul (6 minutter)
Ahmanet Reborn (4 minutter)
Deleted Scenes (5 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: