Visit my YouTube channel here.

Beauty and the Beast (2017)

You are the wildest, most gorgeous thing I’ve ever seen! Nobody deserves you…

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1, Norsk Dolby Digital 5.1

En ung kvinne redder sin far fra et monster som bor i stort slott. Hun blir hans fange når hun velger å ofre seg for å hjelpe sin far, og det hun ikke vet er at det hviler en forbannelse over dette monsteret og faktisk hele slottet.

Beauty and the Beast er regissert av Bill Condon (The Fifth Estate, Mr. Holmes). I hovedrollene finner vi Emma Watson, Dan Stevens og Luke Evans. Filmen er basert på en kjent animasjonsfilm fra 1991 laget av Walt Disney. Jeg har faktisk ikke sett animasjonsfilmen, så jeg visste ikke helt hva jeg gikk til.

Beauty and the Beast er en kurant film for de yngre barna, spesielt for jenter. Historien er søt for de aller minste, men for oss voksne så er det flere problemer her.

Som vanlig blir all syngingen et stort problem når tekstene ikke rimer og sangene ikke fenger. Det verste som finnes er når karakterene synger og man finner ikke spor av rytme eller energi. Faktisk så tror jeg at filmen ville vært bedre hvis man hadde turt å gjøre noe nytt, nemlig å lage en skikkelig rockeopera med fengende sanger og tyngre melodier som hadde gitt seerne bakoversveis, for det hadde vært perfekt i disse omgivelsene. Det eneste man får høre her er sjelløs musikk og tekster som gjør at man får lyst til å gå ut av rommet. Det blir for mye sang i denne filmen.

Visuelt ser Beauty and the Beast strålende ut, og jeg likte monsteret i filmen. Men jeg har vel fått nok av Emma Watson. Hun kan minne meg om Kristen Stewart på sitt verste, hun puster mye og høyt når hun er opprørt. Det føles ikke ut som om hun har en sjel. Hun leverer jo den samme rolletolkningen hver eneste gang føler jeg. Ser man tilbake på Harry Potter-filmene, så er det ikke mye hun har utviklet seg. Hun har litt utstråling, men man må sette et stort spørsmålstegn ved hennes talent som skuespiller. Hun føles ut som en kvinnelig robot av Keanu Reeves. Jeg føler ikke hennes karakter i det hele tatt, det eneste jeg føler er at Emma Watson har null rekkevidde som skuespiller. Jeg føler ikke at hun spiller en rolle, hun er kun Emma Watson, noe som ikke er bra i det hele tatt.

Med tanke på reisen til de to sentrale karakterene så må jeg si at slutten mangler ekte romanse mellom de to. Plutselig er filmen ferdig, og jeg følte ikke at filmen klarte å fylle opp de siste fem minuttene med god kjemi mellom turtelduene. Det fungerte bedre når den selvopptatte prinsen var et monster, for han har jo null personlighet som menneske. Han får jo plutselig ikke lov til å snakke når ting ordner seg.

Beauty and the Beast er en trygg film som aldri overrasker. Selv om jeg ikke har sett animasjonsfilmen, så er jeg helt sikker på at den er bedre enn denne filmen. Men jentunger vil sikkert falle for filmen, og jeg må jo ærlig talt si at filmen er mye bedre enn Cinderella (2015), som jeg hatet.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er klart, skarpt og fargene er varme og gode. Sortnivået er bra.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet fyller opp rommet under de mest dramatiske scenene med luftig og behagelig lyd.

Ekstramateriell:
Beauty and the Beast Music Video (4 minutter)
Enchanted Table Read (14 minutter)
A Beauty of a Tale (27 minutter)
The Women Behind Beauty and the Beast (5 minutter)
From Song to Screen: Making the Musical Sequences (13 minutter)
Extended Song: «Days in the Sun» (4 minutter)
Deleted Scenes (6 minutter)
Making a Moment with Celine Dion (3 minutter)
Making the Music Video: Beauty and the Beast (2 minutter)
Disney Song Selection (33 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: