Visit my YouTube channel here.

Wonder Woman (2017)

Isolert kvinne oppdager den grusomme virkeligheten.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk Dolby Atmos TrueHD

Under den første verdenskrig styrter en soldat med et stjålet fly i nærheten av en øy der det bor mektige, kvinnelige krigere. Han blir reddet av Diana, og sammen reiser de tilbake til sivilisasjonen for å forsøke å stoppe krigen, for Diana er helt sikker på at krigen vil stoppe når hun har drept krigsguden Ares.

Wonder Woman er regissert av Patty Jenkins (Monster), og i hovedrollene finner vi Gal Gadot og Chris Pine.

De fleste hadde sikkert veldig lave forventninger til Wonder Woman når den ble annonsert. Det hadde ikke undertegnede, for man kan jo nesten ikke lage mer skuffende og dårlige filmer enn Suicide Squad og Batman v Superman: Dawn of Justice. Så her hadde man absolutt ikke noe å tape.

Wonder Woman er en underholdende film som er en smule lang. Det tar lang tid før det skjer noe spennende her, men når det først blir action på skjermen så får man se energisk actionscener som visuelt er en nytelse å se på når alt klaffer.

Det som ble et stort problem for undertegnede er at protagonisten blir slitsom og veldig repeterende når hun ser hva menneskerasen kan gjøre mot hverandre i mørke stunder. Hun er så irriterende på det punktet, det er greit at hun har vært isolert på en øy, men en mektig kriger ønsker hun å bli, og hun må da forstå at hun må drepe og at det noe hun også kommer til å delta i. Hun er som en liten drittunge til sinns, det blir et problem i lengden og man merker at hun ikke har så mye personlighet. Hun er et lite barn som oppdager den store, stygge verden vi lever i, og hun oppfører seg som et lite barn fra start til slutt. Heldigvis er hun helt dronning når hun skal ut i kamp!

Historien som Wonder Woman forteller er i grunn ganske svak, skurkene er endimensjonale og svake, det er ikke noe nytt på det punktet når det gjelder svake skurker i moderne superheltfilmer. Dagen superheltfilmer bryr seg kun om heltene, skurkene er bare skurker uten at man lærer dem bedre å kjenne.

Spilletiden blir for lang, her kunne man ha kortet ned spilletiden med rundt 25 minutter. Filmen har litt sjarm i starten, men så begynner alvoret og sjarmen blir borte. Jeg likte scenene med protagonisten når hun først ankommer sivilisasjonen, da får vi se noen artige scener med glimt i øyet. Men det er bare så synd at denne form for humor forsvinner etter en kort stund.

Når det gjelder Gal Galdot som spiller Diana, så er Gal Gadot god og selvfølgelig svært lekker i denne rollen. Det eneste hun bommer på er de mest emosjonelle scenene, hun klarer ikke å få frem noen tårer, og dermed så blir ikke de mest emosjonelle scenene like sterke som de burde ha vært hvis Gal Gadot kunne ha vist mer følelser i disse scenene.

Wonder Woman er ikke en banebrytende superheltfilm, det er en trygg superheltfilm som har en superhelt som blomstrer under actionscenene. Jeg er sikker på at hun hadde banket opp de fleste kjente superhelter, hun er fantastisk når det først blir vist action på skjermen.

Bilde: 9/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildet er klart, ganske skarpt og fargene er litt kjølige og matte i mange scener. Sortnivået er bra.

Dialogen er klar og tydelig. Wonder Woman har et knallbra lydspor som er luftig og varmt og har
bra med trykk og bass.

Ekstramateriell:
Finding the Wonder Woman Within (23 minutter)
Crafting the Wonder (16 minutter)
The Trinity (16 minutter)
The Wonder Behind the Camera (16 minutter)
Warriors of Wonder Woman (10 minutter)
Wonder Woman at War (6 minutter)
Themyscira: The Hidden Island (5 minutter)
Beach Battle (5 minutter)
A Photograph Through Time (5 minutter)
Diana in the Modern World (5 minutter)
Epilogue: Etta’s Mission (3 minutter)
Deleted/Extended Scenes (7 minutter)
Blooper Reel (6 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: